Pierderi-record pentru UniCredit: 10,6 miliarde de euro, în trimestrul al treilea. Câţi angajaţi vor fi concediaţi

UniCredit, cea mai mare bancă din Italia, a înregistrat pierderi record, de 10,6 miliarde de euro, în trimestrul al treilea, după revizuirea în scădere a fondului comercial, şi va concedia peste 5.000 de angajaţi din Italia până în 2015, pentru eficientizarea activităţilor.

566 afișări
Imaginea articolului Pierderi-record pentru UniCredit: 10,6 miliarde de euro, în trimestrul al treilea. Câţi angajaţi vor fi concediaţi

Pierderi-record pentru UniCredit: 10,6 miliarde de euro, în trimestrul al treilea. Câţi angajaţi vor fi concediaţi (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Astfel, grupul a raportat o pierdere de 8,7 miliarde de euro ca urmare a reevaluării în sens negativ a fondului comercial legat de achiziţiile din Ucraina şi Kazahstan.

Acţiunile grupului au scăzut cu până la 9,6% după ce UniCredit a prezentat luni un plan strategic care include o emisiune de drepturi de 7,5 miliarde de euro, în primul trimestru al anului viitor, pentru a ajunge la o rată de adecvare a capitalului de peste 9%, transmite Bloomberg.

Grupul a anunţat că va renunţa la activele care nu au o importanţă strategică, dar nu a oferit detalii.

UniCredit a precizat că creşterea spread-urilor obligaţiunilor guvernamentale a contribuit la o pierdere din tranzacţii de 285 milioane de euro.

În primele nouă luni, grupul a înregistrat pierderi de 9,3 miliarde de euro, ca urmare a rezultatului negativ de 10,6 miliarde de euro din trimestrul al treilea.

UniCredit va face în primul trimestru al anului viitor o emisiune de drepturi în valoare de 7,5 miliarde de euro, astfel încât să ajungă la o rată de adecvare a capitalului (Tier1) de peste 9%, înainte de termenul limită stabilit de Autoritatea Bancară Europeană (ABE), de 30 iunie 2012.

Consiliul de administraţie propune totodată ca în 2012 să nu fie plătite dividende pentru rezultatele financiare din 2011.

UniCredit urmează să concedieze 5.200 de angajaţi din Italia, până în 2015, pentru eficientizarea activităţilor.

"Decizia de a reevalua în scădere fondul comercial pentru mai multe branduri şi de majorare a capitalului va consolida banca, atât în privinţa balanţei contabile cât şi a capitalului", a declarat directorul general Federico Ghizzoni.

UniCredit precizează că revizuirea fondului comercial nu va afecta lichidităţile şi capitalul.

Provizioanele pentru creditele neperformante ale băncii au crescut la 1,85 miliarde de euro în trimestrul al treilea, de la 1,63 miliarde de euro cu un an în urmă.

Veniturile au scăzut cu 11%, la 5,7 miliarde de euro.

Grupul italian controlează în România banca UniCredit Ţiriac Bank şi mai multe firme de servicii financiare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici