Plăţile prin card au fost suspendate la Vatican, la cererea Băncii Italiei

Plăţile electronice prin card pe teritoriul Vaticanului au fost suspendate de la începutul acestui an la cererea Băncii Italiei, care a notificat singurul operator al unei astfel de reţele de plăţi la Vatican, Deutsche Bank Italia, că nu are autorizaţie pentru derularea tranzacţiilor.

300 afișări
Imaginea articolului Plăţile prin card au fost suspendate la Vatican, la cererea Băncii Italiei

Plăţile prin card au fost suspendate la Vatican, la cererea Băncii Italiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La Muzeul Vaticanului, vizitat în 2011 de 5 milioane de turişti, care au plătit peste 90 de milioane de euro, este nevoie acum de numerar, scrie cotidianul italian La Repubblica.

Vaticanul nu a implementat încă standardele internaţionale de combatere a spălării banilor, astfel că terminalele de plăţi prin card de pe teritoriul său nu pot fi operate de o bancă aflată sub incidenţa legii italiene, au afirmat surse de la Banca Italiei pentru presa locală.

Muzeul Vaticanului şi Capela Sixtină, dar şi farmacia, biroul filatelic şi cele câteva magazine acceptă acum doar numerar şi cecuri.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Federico Lombardi, a asigurat că au fost iniţiate contacte cu alţi furnizori de servicii, iar "întreruperea utilizării cardurilor de credit ar trebui să fie de scurtă durată", scrie cotidianul Corriere della Sera.

Vaticanul are în derulare un program pentru a creşte transparenţa propriilor finanţe, inclusiv a băncii Institutul pentru Lucrări Religioase, unde în trecut au fost înregistrate fraude majore.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici