Pogea: Accizele vor creşte doar la tutun şi alcool

Accizele vor creşte doar la tutun şi alcool, prin devansarea calendarului de majorare convenit cu Comisia Europeană, a declarat, joi seara, ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea.

20 afișări
Imaginea articolului Pogea: Accizele vor creşte doar la tutun şi alcool

Pogea: Accizele vor creşte doar la tutun şi alcool (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu la energie, nu la brichete, nu la reviste", a declarat Pogea, la Antena 3, referindu-se la introducerea sau majorarea accizelor pentru alte produse.

Potrivit Business Standard, preluat de Realitatea TV, Ministerul Finanţelor a întocmit o lista cu produsele pe care vrea sa pună accize, iar printre ele figurează telefonele mobile şi caviarul, sistemele GPS şi armele de vânătoare, iphone-urile, brichetele, ceasurile sau revistele pentru adulţi.

Ulterior, Ministerul Finanţelor a transmis o informare de presă în care se arată că instituţia nu intenţionează să introducă accize pentru produse precum telefoanele mobile, brichetele sau ceasurile.

"Propunerile Ministerului Finanţelor Publice de modificare a Codului Fiscal vor fi prezentate şi discutate cu partenerii de dialog social", a menţionat Ministerul Finanţelor.

Pogea a declarat în luna februarie că primele majorări de accize la tutun şi alcool vor fi aplicate de la 1 aprilie, respectiv cu 7 euro la mia de ţigarete, cu 11 euro/ hl la produsele alcoolice fermentate şi sigilate şi 13,96 euro/hl la restul băuturilor alcoolice.

Pentru accizele la tutun se va aplica o nouă majorare începând cu 1 septembrie, tot de 7 euro la mia de ţigarete.

Citeşte şi

JTI: Producătorii nu au fost consultaţi privind creşterea accizei

Ţigările se scumpesc în 2009

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici