Ponta: Realocăm 1,3 miliarde de lei pentru funcţionarea statului

Premierul Victor Ponta a declarat luni că realocarea de fonduri pentru funcţionarea în continuare a statului este în valoare de 1,3 miliarde lei, el criticând guvernarea PDL pentru faptul că nu a alocat resurse financiare şi pentru sfârşitul acestui an.

607 afișări
Imaginea articolului Ponta: Realocăm 1,3 miliarde de lei pentru funcţionarea statului

Victor Ponta (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

"Am găsit bani pentru că avem venituri suplimentare şi pentru că realocăm din altă parte. Cei de la PDL închideau România la 1 noiembrie", a spus Ponta.

El a precizat că rectificarea bugetară din vară a avut ca obiect acoperirea sumelor necesare pentru a da înapoi banii luaţi ilegal de Guvernul Boc de la pensionari, în timp ce acum ministerul de Finanţe a cumulat restanţele.

"Acum Ministerul de Finanţe a strâns toate restanţele pe care - în special Ministerul Sănătăţii - dar vorbim de persoanele cu dizabilităţi, autorităţile locale care trebuie să plătească însoţitorii persoanelor cu dizabilităţi, CNADR, acolo unde PDL şi-a tot dat contracte şi a uitat să le plătească. Asigurăm funcţionarea statului", a spus Ponta.

El a precizat că suma realocată este în valoarea de 1,3 miliarde de lei.

Premierul Victor Ponta a afirmat că prioritatea actuală a Guvernului este identificarea fondurilor pentru funcţionarea spitalelor, plata unei părţi din pensii şi activitatea Ministerului Administraţiei şi Internelor, deoarece construcţia bugetară nu prevede nicio resursă pentru ultimele 45 de zile ale anului.

"Prioritatea numărul unu în acest moment a Guvernului este finalizarea anului 2012, pentru că începând cu 15 noiembrie - aşa s-a prevăzut anul trecut în buget - nu există nicio resursă pentru funcţionarea spitalelor, pentru Ministerul Administraţiei şi Internelor, pentru o parte din pensii şi atunci, profitând de încasări mai bune la buget, un trend care s-a confirmat şi în trimestrul III, şi rearanjând cheltuielile, prioritatea numărul unu este să ştiu că până la 31 decembrie 2012 pensii, salarii, funcţionarea instituţiilor publice şi încălzirea putem să le asigurăm, evident cu un buget pentru 2013", a spus Ponta, la emisiunea "După 20 de ani" de la PRO TV.

Afirmaţia a fost criticată de lideri PDL precum Adriean Videanu, Elena Udrea, Gheorghe Ialomiţianu şi Emil Boc.

Apoi premierul Victor Ponta a declarat duminică, la Iaşi, că sunt bani pentru pensii, salarii, indemnizaţii şi pentru funcţionarea instituţiilor statului până la sfârşitul anului, fondurile necesare în acest sens urmând să fie realocate din alte părţi.

"Avem bani pentru pensii, salarii, indemnizaţii şi pentru funcţionarea instituţiilor statului, dar realocându-i din alte părţi", a afirmat, duminică, la Iaşi, într-o conferinţă de presă, premierul Victor Ponta.

Acesta a reclamat că s-a ajuns în această situaţie pentru că fostul Guvern a construit bugetul doar pentru primele zece luni ale anului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici