Preşedintele unei companii populare în toată lumea şi-a dat demisia

Preşedintele Uber, Jeff Jones, va părăsi compania după şase luni de la anagajare.

9222 afișări
Imaginea articolului Preşedintele unei companii populare în toată lumea şi-a dat demisia

Preşedintele unei companii populare în toată lumea şi-a dat demisia (Imagine: Hepta/ Mediafax Foto)

BBC informează că decizia a fost una „complet neaşteptată“. Surse din companie afirmă că Jones se simţea frustrat în legătură cu decizia UBER de a angaja un nou director operaţional şi de a nu-l lua în calcul pentru această poziţie.
 
Site-ul de tehnologie Recode afirmă că Jones a plecat din cauza problemelor pe care UBER le are cu hărţuirea sexuală.
Uber a publicat o declaraţie de presă în care afirmă: „Vrem să-i mulţumim lui Jeff pentru cele şase luni la această companie şi să-i urăm toate cele bune“
 
Jones s-a alăturat Uber, fiind responsabil pentru modernizarea brandului companiei, după ce a fost director de marketing al companiei Target Corp.

Şi alţi oficiali ai companiei au părăsit sau vor părăsi compania. Vicepreşedintele platformei de business Uber, Brian McClendon, a declarat că intenţionează să părăsească compania la finalul lunii în favoarea politicii.

În februarie, inginerului şef, Amit Singhal, i-a fost cerută demisia în urma unei acuzaţii de agresiune sexuală venită din perioada în care lucra la Google, companie deţinută de Alphabet Inc.

De asemenea, la începutul lunii, Ed Baker, vicepreşedintele pentru producţie al Uber şi Charlie Miller, cercetător pe teme de securitate, au părăsit compania.

În ultimele săptămâni, Uber s-a confruntat cu mai multe controverse. Un fost angajat al Uber a publicat pe blog o postare prin care descrie un mediu de lucru în care agresiunea sexuală era prezentă şi nepedepsită. Articolul a generat o investigaţie internă care este condusă de fostul procuror general al Statelor Unite, Eric Holder.

Apoi, Bloomerg a difuzat un material video în care Kalanick se ceartă cu unul dintre şoferii companiei, care îi spune că pierde bani după ce Uber a redus sumele plătite şoferilor. Kalanick a fost nevoit să îşi ceară scuze public.

La începutul acestei luni, Uber a confirmat folosirea în secret a programului numit ”Greyball”, care îi ajută pe şoferi să scape de autorităţi în oraşele în care serviciul a fost interzis. De atunci, Uber a interzis folosirea programului pentru a identifica reglementatorii locali.

Mai mult, Uber este acţionat în instanţă de către divizia de maşini autonome a Alphabet Inc, care acuză compania că şi-ar fi însuşit tehnologii şi secrete comerciale, precum tehnologia Lidar, un sistem radar pe bază de laser care ajută maşinile autonome să sesizeze ce este în jurul lor. Uber susţine că acuzaţiile sunt false.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici