Preţul energiei electrice va creşte la 1 iulie cu până la 9%

Preţul energiei electrice livrate consumatorilor finali va creşte, la 1 iulie, cu cel mult 9%, au declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, surse apropiate Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

61 afișări
Imaginea articolului Preţul energiei electrice va creşte la 1 iulie cu până la 9%

Preţul energiei electrice va creşte la 1 iulie cu până la 9%

"Va fi o creştere de o cifră", au spus sursele citate.

Oficialii ANRE nu au putut fi contactaţi pentru declaraţii.

Vicepreşedintele ANRE, Nicolae Opriş, a declarat, în luna aprilie, că este puţin probabil ca preţurile să rămână, la 1 iulie, la nivelul actual şi a indicat o posibilă creştere.

Cea mai recentă majorare a preţului la electricitate, cu circa 4%, a avut loc la 1 aprilie 2007.

Preţurile la energia electrică furnizată consumatorilor captivi, categorie care include populaţia şi micii consumatori industriali, sunt evaluate de regulă de două ori pe an.

ANRE poate însă efectua astfel de analize de mai multe ori pe an, dacă producătorii de energie solicită creşteri ale preţurilor sau dacă intervin situaţii neprevăzute, cum ar fi seceta şi reducerea cantităţilor.

Şi la gaze naturale este aşteptată pentru 1 iulie o majorare a tarifelor, oficialii ANRE anunţând, săptămână trecută, că avansul va fi mai mic de 20%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici