Creştere de consum, scădere de producţie. Preţul energiei va fi tot mai mare

  • Preţurile pentru energie au crescut şi vor continua să crească, spune Răzvan Nicolescu
  • În primele trei luni din 2021, resursele de energie primară au scăzut cu 2,3%, potrivit INS
  • Iluminatul stradal a scăzut. În schimb, consumul populaţiei a crescut
302 afișări
Imaginea articolului Creştere de consum, scădere de producţie. Preţul energiei va fi tot mai mare

Preţul energiei va fi tot mai mare

În primele trei luni din 2021, resursele de energie primară au scăzut cu 2,3%. În schimb, cele de energie electrică au crescut cu un procent, arată datele de la Statistică.

Consumul final de energie electrică a fost cu 0,5% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. E drept, iluminatul stradal a scăzut cu douăsprezece procente. În schimb, consumul populaţiei a crescut cu 9,6%.

De la începutul anului preţurile la energie au crescut semnificativ. Răzvan Nicolescu, preşedintele agenţiei pentru Energie Curată şi Combaterea Schimbărilor Climatice ne spune care sunt motivele.

„Este o creştere de consum, este o scădere de producţie. Avem o creştere de cost cu certificatele de CO2, iar dacă nu vom relua investiţiile la o scară semnificativă în sectorul de producţie de energie electrică, trendul acesta va fi greu să fie inversat, deci să ne aşteptăm că preţurile vor continua să crească”, explică Răzvan Nicolescu.

În ceea ce priveşte importurile de energie, acesta spune că le putem diminua într-un singur mod: „Să producă mai mult la nivel naţional”.

Cât importă România:

  • 1.500 MW pentru a ţine becurile aprinse
  • 50% din capacitatea Hidroelectrica: indisponibilă

Sursa: ZF

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici