Preţul gazelor naturale în Europa s-a prăbuşit din cauza temperaturilor neobişnuit de ridicate

Preţul gazelor naturale în Europa s-a prăbuşit din cauza vremii neobişnuit de calde care continuă să slăbească semnificativ cererea, notează Ziarul Financiar, care citează Bloomberg.

658 afișări
Imaginea articolului Preţul gazelor naturale în Europa s-a prăbuşit din cauza temperaturilor neobişnuit de ridicate

Contractul pentru livrarea în noiembrie a scăzut cu până la 7,5%, atingând cel mai scăzut nivel de când a început să se tranzacţioneze la sfârşitul anului 2017. Acesta a scăzut cu peste 15% în ultima săptămână.

Este de aşteptat ca temperaturile să ajungă la peste 20C (68F) în majoritatea Europei apusene până la sfârşitul săptămânii, rămânând neobişnuit de ridicate până la mijlocul lunii octombrie, potrivit Maxar Technologies. Acest lucru va întârzia începutul sezonului de încălzire, după o lună septembrie foarte călduroasă.

Stocurile regiunii sunt în medie pline în proporţie de aproximativ 96%, potrivit datelor furnizate de Gas Infrastructure Europe. Separat, Egiptul intenţionează să reia luna aceasta exporturile de gaze naturale lichefiate, ceea ce va contribui la aprovizionarea globală.

Lipsa cererii ţine preţurile sub control, chiar dacă comercianţii continuă să monitorizeze piaţa pentru a detecta riscurile legate de aprovizionare, cum ar fi recentele întreruperi prelungite ale aprovizionării în Norvegia, principalul furnizor.

Consumul de gaze în Uniunea Europeană şi în Marea Britanie a fost în septembrie cu 9% mai mic decât în urmă cu un an, a declarat Tom Marzec-Manser, şeful departamentului de analiză a gazelor din cadrul ICIS, într-o postare pe platforma de socializare X, confirmată prin e-mail. De asemenea, consumul a fost cu 20% mai mic decât media din 2017-2021 pentru luna respectivă, neajustată în funcţie de temperaturi, potrivit datelor ICIS.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici