Primăria Bistriţa vrea să construiască un Aquapark de 8 milioane de euro, cu bani de la Guvern

Primăria Bistriţa vrea să amenajeze, începând din 2016, un Aquapark, ale cărui lucrări sunt estimate la 8 milioane de euro, autorităţile urmând să acceseze fonduri guvernamentale, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, transmite corespondentul MEDIAFAX.

507 afișări
Imaginea articolului Primăria Bistriţa vrea să construiască un Aquapark de 8 milioane de euro, cu bani de la Guvern

Primăria Bistriţa vrea să construiască un Aquapark de 8 milioane de euro, cu bani de la Guvern

Consilierii municipali din Bistriţa au aprobat, joi seara, studiul de fezabilitate pentru realizarea unui proiect de 8 milioane de euro prin care municipalitatea vrea să amenajeze un Aquapark, cu piscine acoperite, dar şi în aer liber, cu spaţii de relaxare şi zonă de agrement, banii urmând să fie accesaţi de la Guvernul României prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

„S-a votat bugetul de stat, suntem eligibili cu acest proiect pentru finanţare prin PNDL şi trebuie să trimitem propunerile cu votul Consiliului Local. El ar putea fi finanţat în proporţie de 98 la sută. Avem şanse să luăm aceşti bani, dar trebuie să luptăm pentru ei”, a declarat corespondentului MEDIAFAX, primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu.

Potrivit studiului, noul complex Aquapark ar urma să aibă o suprafaţă de 5 hectare iar proiectul prevede amenajarea unei clădiri care va permite accesul în Aquapark, în acest imobil urmând să fie casa de bilete, birourile şi spaţiile administrative şi o clădire principală cu o suprafaţă de cel puţin 1.200 metri pătraţi, unde va exista un bazin acoperit, un bazin de înot pentru adulţi şi o piscină pentru copii, grupuri sanitare, saună uscată, saună umedă şi saună cu infraroşii, jacuzzi, topogane, SPA, salon de jocuri, popicărie/bowling, biliard, tenis de masă, duşuri, vestiare şi un punct de prim ajutor.

Totodată, în exterior sunt prevăzute bazine cu topogane independente, bazine cu valuri şi hidromasaj, vestiare, duşuri, plajă şi grupuri sanitare.

Proiectul prevede şi amenajarea a două patinoare , unul deschis şi altul acoperit.

În zonă va fi montată şi o scenă mobilă pentru spectacole în aer liber şi vor fi amenajate spaţii pentru competiţii, demonstraţii şi antrenament cu role, skateboard şi biciclete, terenuri de tenis, volei şi baschet, dar şi o zonă de camping, capacitatea de deservire a complexului fiind gândită pentru un aflux de 5.000 de persoane pe zi în timpul verii.

Lucrările la Aquapark ar putea începe în 2016, acesta urmând să fie amenajat în complexul Wonderland, unde Primăria Bistriţa a mai construit o pârtie de ski de 7 milioane de euro, care însă nu a putut fi dată în folosinţă în această iarnă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici