Proiectul de buget pentru 2009, trimis Parlamentului

Proiectul de buget pentru 2009 a fost transmis Parlamentului de către Guvern, cu solicitarea de a fi dezbătut cu prioritate, au declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX surse guvernamentale.

55 afișări
Imaginea articolului Proiectul de buget pentru 2009, trimis Parlamentului

Proiectul de buget pentru 2009, trimis Parlamentului (Imagine: Mediafax Foto)

Executivul estimează că discuţiile din Parlament privind proiecţia bugetară vor fi încheiate în maximum două săptămâni, potrivit surselor citate.

Proiectul bugetului de stat şi cel al bugetului asigurărilor sociale de stat au fost aprobate, joi, de Guvern, după consultarea sindicatelor şi a patronatelor.

Anastase: În 10 zile se va finaliza dezbaterea bugetului în comisii

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat că a primit proiectul bugetului de stat pe 2009 de la Executiv şi că acesta urmează să între în discuţia Birourilor Permanente reunite, săptămâna viitoare.

"Bugetul a sosit. Urmează să avem chiar la începutul spătămânii viitoare o şedinţă comună a conducerii celor două camere, prin care se distribuie bugetul la Comisiile pentru aviz. Va fi o perioadă destinată depunerii amendamentelor şi voi solicita parlamentarilor să-şi aloce mai mult timp de lucru în comisii astfel încât să îl avem în scurt timp", a susţinut Roberta Anastase.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a estimat că bugetul va ieşi din dezbaterea comisiilor de specialitate în 10 zile.

"De altfel, termenul este absolut în regulă, în sensul în care ne încadrăm ca timp, pentru că eu cred că discuţia pe buget se va finaliza în Comisii undeva în jurul unei perioade de 10 zile", a precizat Anastase.

Potrivit unui comunicat al Camerei Deputaţilor, cele două proiecte vor fi trimise de Birourile Permanente ale celor două Camere, spre dezbatere şi avizare, comisiilor pentru probleme de buget şi finanţe.

Celelalte comisii avizează aceste proiecte, la capitolele care intră sub incidenţa obiectului lor de activitate.

Citeşte şi:

Proiectul de buget, aprobat de Guvern şi trimis, vineri, în Parlament

Guvernul propune îngheţarea salariilor pentru demnitari

Pensia socială minimă, stabilită prin buget de stat din 2010

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici