Rata anuală a inflaţiei şi-a menţinut tendinţa de scădere şi în octombrie

Rata anuală a inflaţiei şi-a menţinut tendinţa de scădere şi în octombrie, coborând la 8,1%, faţă de 8,8% în septembrie şi 9,4% în august şi iulie, în condiţiile în care serviciile s-au scumpit cu 12,2%, alimentele cu 8,6%, iar mărfurile nealimentare cu 6,2% faţă de octombrie 2022, arată datele INS.

795 afișări
Imaginea articolului Rata anuală a inflaţiei şi-a menţinut tendinţa de scădere şi în octombrie

Rata anuală a inflaţiei şi-a menţinut tendinţa de scădere şi în octombrie

Comparativ cu luna septembrie 2023, preţurile de consum au crescut în octombrie cu 0,57%.

Rata inflaţiei de la începutul anului (octombrie 2023 comparativ cu decembrie 2022) a fost 6,3%. Rata medie a modificării preţurilor de consum în ultimele 12 luni (noiembrie 2022 – octombrie 2023) faţă de precedentele 12 luni (noiembrie 2021 – octombrie 2022) a fost 12%.

Caculată pe baza indicelui armonizat al preţurilor de consum (IAPC), rata anuală a inflaţiei în luna octombrie a fost 8,3%. Indicele armonizat al preţurilor de consum în luna octombrie comparativ cu luna septembrie a fost 100,58%, scrie Ziarul Financiar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici