Război Apple-Samsung: Sud-coreenii promit să riposteze cu toate mijloacele la interzicerea produselor lor în SUA

Samsung Electronics a anunţat marţi că va riposta "cu toate mijloacele necesare" la încercarea Apple de a obţine în justiţia din Statele Unite interzicerea vânzării aparatelor sale smartphone pe piaţa americană.

665 afișări
Imaginea articolului Război Apple-Samsung: Sud-coreenii promit să riposteze cu toate mijloacele la interzicerea produselor lor în SUA

Samsung promite să riposteze cu toate mijloacele la interzicerea produselor sale în SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

După ce a câştigat un proces intentat în SUA împotriva Samsung, pe care a acuzat-o de încălcarea mai multor patente, Apple a cerut luni judecătorului care a prezidat cazul să interzică permanent comercializarea a opt telefoane ale companiei sud-coreene, relatează Wall Street Journal.

Reprezentanţii Apple au spus judecătorului că îşi rezervă dreptul să ceară interzicerea permanentă a vânzării pentru toate cele 28 de aparate produse de Samsung care îi încalcă drepturile de proprietate intelectuală. Judecătorul va lua o decizie pe 20 septembrie.

Samsung a reacţionat marţi cu o singură frază.

"Vom lua toate măsurile necesare pentru a asigura viabilitatea produselor noastre pe piaţa americană", a anunţat compania sud-coreeană.

Un purtător de cuvânt al Samsung a declarat că opţiunile companiei includ o cerere de oprire a ordinului de interzicere a vânzărilor, un apel împotriva deciziei, precum şi modificarea produselor.

Reprezentanţii Samsung au început deja să discute cu operatorii wireless despre eliminarea sau modificarea elementelor incriminate, pentru a menţine produsele pe piaţă, dacă cererea Apple va avea câştig de cauză, potrivit unei surse apropiate situaţiei.

Unul dintre cele mai importante produse incriminate este smartphone-ul Galaxy S II, câteva versiuni ale acestuia fiind comercializate în SUA.

Juraţii au decis că produsul încalcă patente legate de design şi unele referitoare la elemente de software.

Samsung a precizat că are soluţii pentru două patente legate de software.

Între telefoanele contestate de Apple nu se află şi cele mai noi produse ale Samsung, astfel că interzicerea acestora nu va avea un impact major asupra veniturilor Samsung.

Apple vrea interzicerea modelelor Galaxy S 4G, Galaxy S II AT&T, Galaxy S II Skyrocket, Galaxy S II T-Mobile, Galaxy S II Epic 4G, Galaxy S Showcase, Droid Charge şi Galaxy Prevail.

Împreună, aceste produse au reprezentat 1,3 miliarde de dolari în vânzările Samsung pe piaţa americană, în primele şase luni ale acestui an. Incluzând alte 20 de modele din acest proces, contribuţia la venituri a fost de 1,5 miliarde de dolari în SUA.

Deşi aceste aparate nu sunt cele mai recente produse ale Samsung, sunt încă disponibile prin intermediul operatorilor wireless şi retailerilor online, precum Amazon.com.

În trimestrul al doilea, 12% din vânzările de smartphone-uri înregistrate de Samsung au avut loc în Statele Unite, potrivit SK Securities Co. Cea mai mare piaţă a companiei sud-coreene este Europa de Vest, care generează 23% din vânzări, urmată de Asia-Pacific, cu 22% din vânzări, respectiv China, cu 16%, potrivit HMC Investment Securities Co.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici