Războiul din Ucraina şi preţurile mari la anergie amână cu 10 ani ieşirea Belgiei din industria energiei nucleare

Decizia de la Bruxelles stârneşte furia vecinilor din Luxemburg: fabricile Doel şi Tihange sunt considerate învechite din punct de vedere tehnologic.

1231 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina şi preţurile mari la anergie amână cu 10 ani ieşirea Belgiei din industria energiei nucleare

Războiul din Ucraina şi preţuri mari amână cu 10 ani ieşirea Belgia din industria energiei nucleare

În cele din urmă, Belgia rupe frontul ţărilor din Benelux şi face un anunţ care îi deranjează pe vecinii şi Ţările de Jos, Olanda, dar mai ales Luxemburg.

Preţurile ridicate la energie declanşate de redresarea bruscă a economiei după încetinirea la fel de bruscă cauzată de pandemie şi de tensiunile apărute în urma conflictului ruso-ucrainean determină Regatul să se răzgândească asupra energiei nucleare.

Nu mai iese din proiectul atomic în 2025, ci în 2035. Un anunţ care nu a fost primit tocmai în cel mai fericit mod în Luxemburgul din apropiere, ţară care reclamă faptul că două fabrici din zonă sunt învechite şi prezintă risc major de poluare.

Cea mai recentă centrală nucleară apărută în Europa s-a construit în Finlanda, ţară care vrea să se rupă de gazul şi de energie venite din Rusia (AICI, detalii).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici