Record în UE: Bursa de Valori a crescut cu 12,4%, datorită dividendelor acordate de firme

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) anunţă că a încheiat primul trimestru cu o creştere de 12,4% a indicelui BET, principalul indice al pieţei de capital locale care include cele mai tranzacţionate 13 companii, după ce la jumătatea lunii martie a atins un nivel de 8.816 puncte, maximul ultimilor 11 ani.

596 afișări
Imaginea articolului Record în UE: Bursa de Valori a crescut cu 12,4%, datorită dividendelor acordate de firme

Record în UE: Bursa de Valori a crescut cu 12,4%, datorită dividendelor acordate de firme

„Creşterea înregistrată de bursa de la Bucureşti este cea mai mare din rândul indicilor principali ai burselor din Uniunea Europeană, potrivit datelor Reuters, în condiţiile în care doar 9 pieţe europene au avut indicii principali pe plus după primele trei luni ale anului”, se arată într-un comunicat al BVB.

„Bursa de la Bucureşti a atins în primul trimestru valori care au ajuns la maximul ultimilor 11 ani, ceea ce indică revenirea interesului investitorilor pentru piaţa de capital. Astfel, piaţa de capital de la Bucureşti conduce detaşat în topul creşterilor raportate de indicii principali ai burselor din Uniunea Europeană, cu un avans de două cifre”, a declarat Adrian Tănase, directorul general al BVB.

Dividendele sunt identificate ca având contribuţia semnificativă la creşterea pieţei de la Bucureşti. „Rezultatele financiare foarte bune raportate de marea majoritate a companiilor listate şi oferirea de dividende generoase investitorilor, coroborate cu perspectivele economice pozitive, au susţinut evoluţia ascendentă a preţului acţiunilor listate la bursă, aşa că este de înţeles de ce bursa românească a avut un avans semnificativ în primele trei luni ale acestui an”, a declarat Lucian Anghel, preşedintele Consiliului de Administraţie al BVB.

Potrivit Bursei de la Bucureşti, indicele BET-TR, care include şi dividendele acordate de companiile din BET, a crescut tot cu 12,4% la finalul primului trimestru comparativ cu primele trei luni ale anului anterior şi a încheiat şedinţa din 30 martie la un nivel de 11.231 de puncte.

În trimestrul I 2018, valoarea medie zilnică a tranzacţiilor cu acţiuni a depăşit 11,5 milioane de euro şi a fost cu 23% peste nivelul înregistrat în aceeaşi perioadă a anului anterior. În total, investitorii au tranzacţionat acţiuni de peste 700 de milioane de euro, cu 20% mai mult decât în primele trei luni ale anului trecut.

„Capitalizarea bursieră a companiilor româneşti a depăşit 21,5 miliarde de euro la finalul lunii martie, în timp ce capitalizarea tuturor companiilor listate pe piaţa reglementată a Bursei s-a apropiat de 39 de miliarde de euro în ultima şedinţă de tranzacţionare a lunii martie”, a mai comunicat BVB.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici