Rezerva de aur a BNR este de 103,7 tone, valoarea la zi a acestuia fiind de aproape 4 mld. euro

Rezerva de aur a BNR este de 103,7 tone, nivel care se menţine din 2007, valoarea la zi a acestuia fiind de 3,930 miliarde euro.

1750 afișări
Imaginea articolului Rezerva de aur a BNR este de 103,7 tone, valoarea la zi a acestuia fiind de aproape 4 mld. euro

Instituţia a comunicat aceste valori în condiţiile în care în presă au apărut infomaţii repetate legate de lipsa unor cantităţi de aur din rezervă. „Costul acestei discreditări se poate răsfrânge asupra statului român ca atare, prin slăbirea poziţiei sale pe pieţele internaţionale şi implicit prin riscul de a creşte costurile de împrumut ale statului şi ale companiilor publice şi private din România, prin afectarea stabilităţii cursului de schimb şi a stabilităţii financiare”, arată un comunicat al BNR.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici