Serviciile de stomatologie devin prea scumpe pentru greci, care caută soluţii mai ieftine în Balcani

Cheltuielile pentru servicii de stomatologie au scăzut în Grecia cu până la 80% comparativ cu începutul crizei, în timp ce numărul de pacienţi care caută soluţii mai ieftine în ţările vecine din Balcani a crescut.

315 afișări
Imaginea articolului Serviciile de stomatologie devin prea scumpe pentru greci, care caută soluţii mai ieftine în Balcani

Serviciile de stomatologie devin prea scumpe pentru greci, care caută soluţii mai ieftine în Balcani

De asemenea, tot mai mulţi dentişti eleni se mută în străinătate pentru a-şi oferi serviciile. Pe lângă pacienţii care se tratează în afara Greciei, o parte şi mai mare aleg să amâne vizita la dentist, punând şi mai multă presiune pe sector, potrivit cotidianului elen Kathimerini.

"Având în vedere că igiena dentară reprezintă un indicator al dezvoltării unei naţiuni, poate fi observat impactul foarte puternic al crizei economice asupra societăţii", a declarat preşedintele Asociaţiei Dentiştilor din Salonic, Athanasios Devliotis.

Un alt factor cu impact negativ este renunţarea la asigurările stomatologice de către multe din fondurile de asigurări sociale, ca urmare a încorporării în Organizaţia Naţională a Serviciilor de Sănătate.

"Potrivit datelor disponibile în prezent, estimez o reducere a activităţii cu 50% în marile oraşe, raportat la perioada similară a anului trecut, în timp ce declinul este mai mic în zonele rurale. Cele mai mari scăderi au fost înregistrate de categoria protezelor dentare, cu o reducere de 80%", a spus el.

Preţul mediu al unei coroane dentare este de 300 de euro, o punte dentară de trei dinţi costă 1.000 de euro, iar un implant 1.200-1.500 de euro. Pacienţii străini care vin în Grecia, majoritatea din Statele Unite şi Marea Britanie, consideră încă ţara relativ ieftină pentru servicii stomatologice. Pentru aceştia au fost create pachete turistice speciale, care combină vacanţele cu lucrările stomatologice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici