#TrebuieSaRepornimBusinessul  Video Soluţie pentru deblocarea economiei. Valentina Saygo, consultant fiscal: Guvernul trebuie să reglementeze o formă de şomaj tehnic mixt

  • Guvernul trebuie să reglementeze o formă de şomaj tehnic mixt
  • Blocajul financiar este mai grav decât criza economică
  • Antreprenorii trebuie să îşi ţină angajaţii aproape şi să îi implice în planuri de reinventare
416 afișări

Dacă Guvernul i-ar putea îndeplini trei dorinţe pentru deblocarea economiei, pentru Valentina Saygo, consultant fiscal, acestea ar fi:

„În primul rând reglementarea unei forme de şomaj tehnic mixt: cu ajutor de stat, dar şi cu timp redus de lucru pentru angajaţi, suportat o parte de către angajator. În mod special, acolo unde nu se poate aplica telemunca.

A sta acasă nu este cea mai activă soluţie. Îi secătuieşte pe oameni de speranţă, le sporeşte ponica şi nesiguranţa pentru ziua de mâine.

A doua măsură pe care mi-aş dori-o este deblocarea financiară.În opinia mea de economist, blocajul financiar este chiar mai grav decât criza economică ce stă să bată la uşă.

A treia măsură ar fi stabilirea de domenii strategice şi sprijinirea acestora. Sunt zone care trebuie sprijinite pe două direcţii.Prima direcţie ar fi să se acorde facilităţi pentru angajaţi noi şi a doua, de birocratizare. Acum este nevoie ca deciziile să poată fi luate rapid.”,  propune Valentina Saygo, consultant fiscal.

În ceea ce priveşte antreprenorii, aceştia trebuie să scoată de la naftalină toate ideile şi investiţiile amânate.

„În primul rând, fairplay financiar. Ce faci când ai 100 de lei şi trebuie să plăteşti 1.000 de lei? Dai câte puţin la fiecare pentru că banii trebuie să circule. Suntem toţi rotiţele acestui mecanism economic şi dacă una se opreşte, ne oprim toţi. Starea de urgenţă se va termina, iar noi trebuie să avem la ce să ne întoarcem. A doua recomandare este să fii prezent, să fii flexibil să fii adaptabil. Acum este momentul să investeşti şi să te reinventezi.Diversifică activităţile, reorientează-te!

Şi în al treilea rând, ţine-ţi angajaţii aproape de tine şi asigură-te că se bazează pe tine cum şi tu te poţi baza pe ei. Fidelizează-i şi implică-i în planurile tale de viitor. Economia are nevoie de noi, de acţiune, de a pune lucrurile în mişcare. Să fiţi bine!” a explicat concultatul fiscal.

Sursă foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici