Tăriceanu: Taxa de înmatriculare trebuia să împiedice invazia de maşini vechi

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marţi, la Timişoara, că rolul taxei de înmatriculare era să împiedice ca piaţa auto să fie invadată de maşini second-hand, dar acest lucru s-a întâmplat, iar industria auto este grav afectată.

35 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Taxa de înmatriculare trebuia să împiedice invazia de maşini vechi

Tăriceanu: Taxa de înmatriculare trebuia să împiedice invazia de maşini vechi (Imagine: Mediafax Foto)

"Mă întristează că ceea ce am spus că o să se întâmple s-a întâmplat. Acum şase-opt luni am vorbit de taxa de înmatriculare şi am spus că rolul ei era să împiedice ca piaţa auto să fie invadată de autoturisme second-hand. Lucru care s-a întâmplat, iar urmarea este faptul că industria auto este grav afectată. Locurile de muncă se pierd, iar pentru oamenii care trăiesc acest lucru este o tragedie", a spus premierul.

Tăriceanu a afirmat că trebuie luate măsuri pentru păstrarea locurilor de muncă, dar şi pentru menţinerea ritmului ascendent al economiei.

"Trebuie să ne gândim la un plan de măsuri pentru protejarea şi păstrarea locurilor de muncă. Dar şi pentru păstrarea ritmului ascendent al economiei. Previziunile şi statisticile pe care le avem arată că România va cunoaşte o tendinţă de creştere în următorii ani. Măsurile sunt necesare pentru traversarea acestei perioade de criză cu bine", a spus prim-ministrul.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu se află, marţi, într-o vizită laTimişoara, pentru a susţine candidaţii la alegerile parlamentare. Premierul a vizitat Universitatea Politehnica din Timişoara şi a discutat cu profesorii. Prim-ministrul urmează să planteze împreună cu membrii PNL o sută de tei pe centura verde a Timişoarei, unde Primăria vrea să amenajeze "o barieră verde" împotriva poluării.

În cursul după-amiezii, Tăriceanu se va întâlni şi cu primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, cu care va discuta despre protocolul PNŢCD-PNL, prin care ţărăniştii sprijină campania liberalilor, după care se va întâlni şi cu reprezentanţii mediului de afaceri din municipiu.

Guvernul va suspenda pe o perioadă de 3-6 luni taxa de poluare auto percepută la achiziţia de vehicule noi, pentru a limita importurile de maşini vechi, a anunţat, luni, premierul Călin Popescu Tăriceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici