Un nou focar de pestă porcină, în judeţul Teleorman

Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti a confirmat existenţa unui nou focar de pestă porcină africană în judeţul Teleorman. Probele de laborator au fost prelevate de la trei porci morţi dintr-o gospodărie din satul Beiu, în apropiere de reşedinţa judeţului.

2937 afișări
Imaginea articolului Un nou focar de pestă porcină, în judeţul Teleorman

Un nou focar de pestă porcină, în judeţul Teleorman

Potrivit unui comunicat transmis luni de Direcţia Sanitar Veterinară Teleorman, cazul a fost identificat în comuna Ştorobăneasa în cursul zilei de 28 octombrie, după ce au fost prelevate probe dintr-o gospodărie în care trei porci au murit în mod suspect.

În urma confirmării diagnosticului, serviciile veterinare au intervenit de urgenţă.

"Gospodăria în cauză a fost plasată sub supraveghere oficială şi au fost aplicate măsuri restrictive privind circulaţia animalelor, produselor şi persoanelor. DSVSA a stabilit planul de măsuri privind controlul pestei porcine africane în Teleorman şi solicită sprijinul oamenilor pentru a anunţa orice suspiciune de boală autorităţilor. Pesta porcină africană nu afectează oamenii, însă are efecte importante la nivel economic", se arată în comunicatul DSVSA Teleorman.

Este al cincilea focar de pestă porcină descoperit în judeţul Teleorman în cursul lunii octombrie, când a şi început să se manifeste virusul la nivel de judeţ.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici