Ungaria creşte mai multe taxe, pentru a evita o eventuală reluare a procedurii de deficit excesiv

Guvernul ungar va creşte taxa pe tranzacţiile financiare, redevenţa minieră şi o taxă specială pentru companiile de telecomunicaţii, măsuri prin care vizează evitarea redeschiderii procedurii UE de deficit excesiv împotriva ţării, a anunţat guvernul de la Budapesta, citat de cotidianul Portfolio.

203 afișări
Imaginea articolului Ungaria creşte mai multe taxe, pentru a evita o eventuală reluare a procedurii de deficit excesiv

Ungaria creşte mai multe taxe, pentru a evita o eventuală reluare a procedurii de deficit excesiv (Imagine: Shutterstock)

Comisia Europeană a recomandat la sfârşitul lunii mai încetarea procedurii de deficit excesiv împotriva mi multor state, între care şi Ungaria, iar decizia finală, considerată formală, va fi luată săptămâna aceasta de miniştrii de Finanţe din UE.

Taxa pe tranzacţiile financiare cu numerar, precum retragerile de bani, va fi dublată, la 0,6%, în timp ce pentru transferurile între conturile bancare va urca de la 0,2% la 0,3%, a anunţat, luni, ministrul Economiei, Mihaly Varga.

Redevenţa minieră va creşte de la 12% la 16%, iar contribuţia la asigurările de sănătate, de 6%, se va aplica şi veniturilor din dobânzi şi câştigurilor de capital.

Guvernul a introdus la mijlocul anului trecut o nouă versiune a taxei pentru companiile telecom. Aceasta prevedea ca operatorii de telefonie mobilă şi fixă să achite 2 forinţi (0,7 eurocenţi) pe minut de convorbire şi 2 forinţi pentru fiecare SMS/MMS. Plafonul taxei a fost stabilit la 400 de forinţi (1,4 euro) pe număr pentru apelanţi persoane fizice şi la 1.400 de forinţi (4,8 euro) pe număr pentru alte tipuri de abonaţi.

Varga a anunţat că taxa telecom va creşte la 3 forinţi (1 eurocent) pe minut şi SMS/MMS, iar plafonul acesteia pentru numerele deţinute de companii va fi de 5.000 de forinţi (17,2 euro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici