Ziaristul Ilie Şerbănescu, economist, ministru, realizatorul emisiunii ”Rătăciţi în tranziţie” de la Pro TV, şi fost director al Ziarului Financiar, a murit la vârsta de 81 de ani

Ilie Şerbănescu, economist, ziarist, ministru, realizator al unei emisiuni la ProTV - ”Rătăciţi în tranziţie”, şi nu în ultimul rând, director al Ziarului Financiar la finalul anilor 90 şi începutul anilor 2000, a încetat din viaţă la vârsta de 81 de ani.

986 afișări
Imaginea articolului Ziaristul Ilie Şerbănescu, economist, ministru, realizatorul emisiunii ”Rătăciţi în tranziţie” de la Pro TV, şi fost director al Ziarului Financiar, a murit la vârsta de 81 de ani

Ziaristul Ilie Şerbănescu, economist, ministru, realizatorul emisiunii ”Rătăciţi în tranziţie” de la Pro TV, şi fost director al Ziarului Financiar, a murit la vârsta de 81 de ani

El s-a născut în 1942, a absolvit ASE, a fost doctor în economie cu lucrarea sa din 1978 ”Corporaţiile transnaţionale”, o temă care nu prea era abordată în perioada comunistă. 

El a fost unul dintre cei mai cunoscuţi ziarişti ai celebrei publicaţii Lumea din perioada comunistă, care scria despre subiecte importante internaţionale. 

După Revoluţie, el a condus Tineretul Liber, a avut emisiuni la Pro TV şi Pro FM, a fost ministrul al Reformei în cabinetul Radu Vasile, iar la finalul anilor 90 şi începutul anilor 2000, a fost director al Ziarului Financiar. 

Cu ajutorul lui, ZF a început să câştige teren, punând bazele a ceea ce este astăzi. 

Aici puteţi vedea ultima emisiune pe care a avut-o la ZF Live, în noiembrie 2023, alături de Sorin Pâslaru, redactorul-şef al ZF, cu ocazia aniversării a 25 de ani de la lansarea Ziarului Financiar. Tema emisiunii a fost cum arăta lumea în 1998, cum a fost Ziarul Financiar la începuturi, şi cum este astăzi. 

Ilie Şerbănescu a fost o prezenţă activă în emisiunile TV.

De-a lungul carierei, el a scris şase cărţi, Corporaţiile transnaţionale, 1978, Terra: portret în alb-negru, 1980, Reforma economică în România: jumătăţile de măsură dublează costurile sociale, 1994, Manifestul partidului imobilist, 1996, România, o colonie la marginea Europei, 2016, Colonialismul actual şi colonia sa România, Ed. Mica Valahie, 2018. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici