Ion Cristoiu: Codruţa Kovesi şi Mircea Geoană îşi fac campanie electorală pe şest

  • Ion Cristoiu: De ce s-a ostenit Laura Codruţa Kovesi să se deplaseze la Chişinău pe vremurile acestea de caniculă şi prin asta de transpiraţie abundentă? Întrebare cu atît mai necesară cu cît instituţia condusă de ea are mii de probleme cu alte ţări, membre ale UE. Pentru a-şi face campanie electorală în vederea prezidenţialelor din 2024.
  • Ion Cristoiu: De ce s-a concentrat Mircea Geoană aproape exclusiv pe România? Nu doar pentru că vrea să se pună bine cu presa din România, dar şi – dacă nu mai ales – pentru a-şi face campanie electorală în vederea prezidenţialelor. Ca şi în cazul Codruţei Kovesi o campanie pe şest, nedeclarată, pentru a putea exploata din belşug postul.
  • Ion Cristoiu: Pe seama NATO trăieşte electoral şi Klaus Iohannis. La ultima conferinţă de presă Klaus Iohannis a întărit zvonul, lansat şi cultivat de şeful SPP, acest Pristanda al coanei Zoiţica de la Sibiu, că va fi secretar general NATO (...) Trei cazuri de folosire a instituţiilor supranaţionale.
1622 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: Codruţa Kovesi şi Mircea Geoană îşi fac campanie electorală pe şest

Ion Cristoiu: Codruţa Kovesi şi Mircea Geoană îşi fac campanie electorală pe şest

O fotografie oficială în care Laura Codruţa Kovesi în vecinătatea obezităţii poartă o fustă plisată arătînd ca o bucătăreasă de bloc gravidă cu fochistul (în materie de feminitate, fosta parteneră a lui Coldea în Binomul SRI- DNA n-a stat niciodată bine, ceea ce a şi costat pe multe personalităţi publice feminine, care i-au stîrnit invidia tipică nasoalelor) ne-o arată pe şefa Parchetului European la Chişinău alături de Maia Sandu, mult mai cu gust îmbrăcată decît oaspetele. 

Declaraţiile oficiale se întrec în a dovedi că vizita a avut drept scop combaterea corupţiei din Republica Moldova.

Postul ocupat de Laura Codruţa Kovesi la Bruxelles n-are acoperire de autoritate în Republica Moldova, ţară din afara Uniunii Europene.

De ce s-a ostenit Laura Codruţa Kovesi să se deplaseze la Chişinău pe vremurile acestea de caniculă şi prin asta de transpiraţie abundentă?

Întrebare cu atît mai necesară cu cît instituţia condusă de ea are mii de probleme cu alte ţări, membre ale UE.

 Pentru a-şi face campanie electorală în vederea prezidenţialelor din 2024.

E drept, întrebată direct, în capitala Moldovei, dacă va candida, Codruţa Kovesi a răspuns că Nu. Ar fi fost de mirare să spună Da. Dacă ar fi spus Da, s-ar fi dus dracului campanie electorală făcută pe şest.

Tot ce-ar mai fi zis şi-ar mai fi făcut pentru sporul în sondaje ar fi fost privit şi judecat ca agitaţie electorală şi prin urmare, ar fi fost lipsit de eficienţă.

Maia Sandu e o vedetă simpatizată în România. Opinia publică de la noi e atentă la tot ce se întîmplă peste Prut. Prin urmare, o vizită la Chişinău i-a dat Codruţei Kovesi prilejul de a-şi face campanie electorală în România, folosindu-se în chip abuziv de postul de la UE. Nu e prima dată în ultima vreme cînd Codruţa Kovesi exploatează electoral postul de la UE, concentrîndu-şi activitatea asupra României, pronunţîndu-se asupra unor chestiuni interne ale ţării ( vezi Scandalul avertizorilor de integritate). Un soi de abuz în serviciu, pentru care pe vremea cînd forma cu Florian Coldea un cuplu de interese ar fi trimis multă lume la închisoare. 

 Un alt rîvnitor la jilţul de la Cotroceni, deja candidat al lui Dan Voiculescu şi al angajaţilor acestuia de la Trustul Antena, pe cale de a deveni PUP Tv ( Postul Unic Prezidenţial), perdantul Mircea Geoană îşi face de ceva vreme campanie electorală exploatînd în stil politrucesc postura de secretar general adjunct al NATO. Mastodontul militaro- birocratic NATO e alcătuit din 30 de ţări. Din punct de vedere al statului de plăţi, Mircea Geoană e secretar general adjunct al NATO şi pentru alte 29 de state decît România. Cu toate aceastea, de la debutul Războiului din Ucraina, Mircea Geoană a fost prezent pînă la indigestie la televiziunile din România, cu precădere la PUP tv a lui Dan Voiculescu. În interviuri date şi unor bloguri, în intervenţii telefonice sau prin zoom, Mircea Geoană a vorbit în numele NATO despre Războiul din Ucraina. Secretarul adjunct NATO a fost activ şi la multe sindrofii din România ca persoană fizică prezentă la faţa locului. Dincolo de întrebarea dacă Mircea Geoană mai lucrează la Bruxelles, rămîne chestiunea privind postura sa de secretar general adjunct NATO, care-l obligă să reprezinte Organizaţia şi în alte ţări membre decît România. De ce s-a concentrat Mircea Geoană aproape exclusiv pe România? Nu doar pentru că vrea să se pună bine cu presa din România, dar şi – dacă nu mai ales – pentru a-şi face campanie electorală în vederea prezidenţialelor. 

Ca şi în cazul Codruţei Kovesi o campanie pe şest, nedeclarată, pentru a putea exploata din belşug postul.

Pe seama NATO trăieşte electoral şi Klaus Iohannis. 

Ştiind din experienţa altora că în ultimii ani de mandat preşedintele e tratat cu fundul de subordonaţi, toţi fiind îndreptaţi cu faţa către posibilul ocupant de fotoliu prezidenţial, la ultima conferinţă de presă Klaus Iohannis a întărit zvonul, lansat şi cultivat de şeful SPP, acest Pristanda al coanei Zoiţica de la Sibiu, că va fi secretar general NATO. De îndată duşmanii săi din presa TeFeListă, pînă nu demult slujitori entuziaşti, au sărit să arate că Klaus Iohannis nu va fi niciodată secretar general NATO. În ajutorul lui Klaus Iohannis a venit Adrian Moraru, ambasadorul nostru în America. Distinsul frate al lui Alexandru Moraru, unul dintre personajele sinistre din România nu mai puţin sinistrului regim Iohannis, s-a grăbit să declare că America îl vrea pe Klaus Iohannis secretar general NATO.

Are vreo şansă Klaus Iohannis să ajungă din preşedinte secretar general NATO?

Specialiştii susţin că Nu, convocînd pentru asta numeroase argumente.

Asupra acestei chestiuni nu ne pronunţăm.

Un astfel de post depinde mult şi de intrigile de culise, inclusiv cele de budoar, astfel că raţiunea nu prea are un cuvînt de spus. Sigur e că Klaus Iohannis foloseşte ipoteza pentru a-şi asigura conservarea minimei autorităţi asupra Sistemului şi pentru a mai sui cît de cît în sondaje. Celor din Sistem el caută să le semnaleze că va fi mare şi tare în NATO după ce nu va mai fi nimic în România. Prin urmare să fie atenţi cu el! Românilor, Klaus Iohannis caută să le obţină admiraţia pentru ce va fi el la un moment dat.

Nu numai că nu va coborî, precum antecesorii, dar va urca, precum un balon cu aer cald.

Trei cazuri de folosire a instituţiilor supranaţionale.

Trei cazuri care ar fi fost imposibile dacă Poporul Român n-ar avea Sindromul Tot ce vine din Occident e de admirat. 

 

NOTĂ: Acest editorial este preluat integral de pe cristoiublog.ro

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici