1 din 7 voluntari ruşi vaccinaţi cu ”Sputnik V” împotriva Covid-19 a prezentat efecte secundare

  • Unul din şapte voluntari vaccinaţi cu vaccinul anti-Covid ”Sputnik V”, dezvoltat de Rusia, s-a plâns de stări de slăbiciune şi dureri musculare, a precizat ministrul rus al Sănătăţii.
  • Studiile clinice finale ale vaccinului ”Sputnik V” au început la Moscova la începutul acestei luni.
  • Se aşteaptă ca voluntarii să primească a doua doză de vaccin în termen de 21 de zile de la prima.
3533 afișări
Imaginea articolului 1 din 7 voluntari ruşi vaccinaţi cu ”Sputnik V” împotriva Covid-19 a prezentat efecte secundare

1 din 7 voluntari ruşi vaccinaţi cu ”Sputnik V” împotriva Covid-19 a prezentat efecte secundare/ Profimedia

Unul din şapte voluntari vaccinaţi cu vaccinul anti-Covid ”Sputnik V”, dezvoltat de Rusia, s-a plâns de stări de slăbiciune şi dureri musculare, a declarat marţi ministrul sănătăţii rus, potrivit The Moscov Time.
 
Studiile clinice finale ale vaccinului ”Sputnik V” au început la Moscova la începutul acestei luni, existând, însă, întrebări legate de siguranţa şi eficacitatea lui pe termen lung.
 
Ministrul Sănătăţii, Mihail Murashko, a declarat că peste 300 din cei 40.000 de voluntari înscrişi au fost vaccinaţi până acum, potrivit agenţiei de ştiri TASS, administrată de stat.
 
”Aproximativ 14% dintre ei au avut stări de slăbiciune, dureri musculare timp de 24 de ore şi ocazional o creştere a temperaturii corpului,” a spus Murashko citat de agenţia TASS.
 
Murashko a spus că simptomele au trecut până a doua zi.
 
”Complicaţiile sunt descrise în instrucţiuni şi sunt previzibile,” a adăugat el.
 
Se aşteaptă ca voluntarii să primească a doua doză de vaccin în termen de 21 de zile de la prima.
 
Oficiali ai guvernului rus şi liderii de partid au spus că au luat parte la această testare.
 
În ultimele zile, au fost distribuite loturi mici de Sputnik V în regiunile ruseşti în paralel cu testele de fază 3. 
 
Populaţia ar putea fi vaccinată la sfârşitul lunii noiembrie sau la începutul lunii decembrie, a precizat Murashko.
 
 
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici