A doua infirmieră din Texas, Amber Vinson, s-a vindecat de Ebola, a anunţat familia

Infirmiera Amber Vinson de la Texas Presbyterian Hospital din Dallas, în statul american Texas (sud), care a contractat Ebola în timp ce îngrijea un pacient liberian decedat între timp, s-a vindecat de această boală, a anunţat familia miercuri.

191 afișări
Imaginea articolului A doua infirmieră din Texas, Amber Vinson, s-a vindecat de Ebola, a anunţat familia

A doua infirmieră din Texas, Amber Vinson, s-a vindecat de Ebola, a anunţat familia (Imagine: Octav Gaea/Mediafax Foto)

Familia lui Amber Vinson a anunţat într-un comunicat că tânăra, în vârstă de 29 de ani, va rămâne la spital pentru a primi îngrijiri suplimentare, dar nu mai are Ebola.

"Amber şi familia noastră am fost nebuni de bucurie când am primit ultimul bilanţ despre starea sănătăţii ei", a declarat mama sa, Debra Barry.

"Ştim cu toţii că vor fi necesare tratamente suplimentare pentru ca Amber să-şi recapete forţele în întregime, însă ultimele evoluţii au răspuns rugăciunilor noastre", a insistat ea.

Amber Vinson urmează să fie transferată către alt serviciu de la spitalul specializat Emory de la Atlanta, în Georgia, potrivit familiei.

Ea este a doua infirmieră de la Texas Presbyterian Hospital din Dallas care a fost contaminată cu Ebola după ce a l-a îngrijit pe pacientul liberian Thomas Eric Duncan, care a murit din cauza bolii pe 8 octombrie.

Cealaltă infirmieră, Nina Pham, se află într-o stare stabilă într-o clinică aparţinând Institutelor Naţionale pentru Sănătate (NIH), în statul Maryland. Clinica a anunţat marţi că "starea de sănătate a lui Nina Pham, transferată pe 16 octombrie la NIH, s-a ameliorat şi este considerată, de-acum, bună"".

Un cameraman de la postul american NBC, care a fost contaminat cu Ebola în Liberia în timp ce realiza materiale despre epidemie, a fost declarat vindecat de către spitalul care-l îngrijea.

Preşedintele american Barack Obama i-a sunat miercuri pe membrii personalului de la Texas Presbyterian Hospital pentru a le mulţumi pentru "curaj şi perseverenţă", a anunţat Casa Albă într-un comunicat.

Virusul Ebola a provocat moartea a peste 4.900 de persoane de la începutul anului, în principal în Liberia, Guineea şi Sierra Leone.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici