A fost construit avionul F-35 cu numărul 1.000. România intenţionează să cumpere 32 de aeronave F-35

Lockheed Martin a atins o piatră de hotar uriaşă în producţia de aeronave F-35 Joint Strike Fighter, după ce a terminat construirea celui de al 1.000-lea.

1193 afișări
Imaginea articolului A fost construit avionul F-35 cu numărul 1.000. România intenţionează să cumpere 32 de aeronave F-35

Sursă foto: Hepta/Mediafax Foto

Avionul, deşi este gata, nu va fi livrat până nu va fi modernizat la varianta Block 4, care este încă în testare, arată The Drive, citat de Monitorul Apărării.

„Continuăm să producem avioane F-35 în ritm şi avem avioane în diferite etape ale procesului final de producţie. Odată ce aceste avioane primesc hardware-ul TR-3 necesar şi software-ul final TR-3 este disponibil, acestea vor continua prin procesul de producţie, inclusiv parcarea, până când vor fi livrate”, au răspuns producătorii unei solicitări din partea The Drive.

La începutul lunii ianuarie, compania producătoare a anunţat că programul F-35 a acumulat peste 773.000 de ore de zbor, a instruit peste 2.280 de piloţi şi 15.400 de mecanici în 14 ţări şi a zburat peste 469.000 de ieşiri totale.

În prezent, există 32 de baze şi 11 nave care găzduiesc sau sunt capabile să găzduiască aeronave F-35. În prezent, există 17 ţări care participă la programul internaţional Joint Strike Fighter (JSF).

În 2024, este posibil ca şi România să se alăture programului, după ce Ministerul Apărării a obţinut în 2023 aprobarea Parlamentului pentru achiziţia a două escadrile, 32 de aparate, cu 6 miliarde de euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici