Accident FEROVIAR în apropiere de Milano | MAE: Un român a fost rănit uşor/ Cel puţin patru persoane au murit, iar alte 100 au fost rănite - FOTO, VIDEO

Bilanţul accidentului feroviar produs, joi, în apropierea oraşului italian Milano a ajuns la cel puţin patru morţi şi peste o sută de răniţi, dintre care cinci se află în stare gravă, informează cotidianul La Repubblica. Trenul efectua o cursă între oraşele Milano şi Cremona. Din primele informaţii, accidentul s-a produs în urma unei defecţiuni a unui macaz, însă o anchetă este în plină desfăşurare.

4529 afișări
Imaginea articolului Accident FEROVIAR în apropiere de Milano | MAE: Un român a fost rănit uşor/ Cel puţin patru persoane au murit, iar alte 100 au fost rănite - FOTO, VIDEO

Accident feroviar în Italia: Cel puţin două persoane au murit, iar alte 10 au fost rănite (Twitter: andrea sparaciari)

UPDATE 19.32 MAE: Un român a fost rănit uşor în accidentul feroviar din Milano

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat, joi, că printre răniţii din accidentul feroviar din Milano s-a aflat şi un român care a fost transportat la spital cu răni uşoare, însă ulterior a fost externat.

„Potrivit informaţiilor obţinute de echipa consulară mobilă prezentă la faţa locului, printre răniţi s-a aflat un cetăţean român care a fost transportat la spital cu răni uşoare, ulterior fiind externat. Consulatul General al României la Milano urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de incidentul feroviar şi este în contact permanent cu autorităţile locale fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), remis joi seară MEDIAFAX.

UPDATE 13.30 Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat, joi, la începutul şedinţei de Guvern, că, până în prezent, pe lista cu victimele accidentului de la Milano nu figurează niciun cetăţean român.

”Din păcate, a fost un accident feroviar la Milano. La ora actuală continuă operaţiunile de descarcerare, dar este cert până acum că sunt doi morţi şi zece răniţi. Pe lista respectivă nu figurează niciun cetăţean român”, a spus ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, la începutul şedinţei de Guvern.

El a mai precizat că angajaţii serviciului consular român de la Milano s-au deplasat la locul accidentului, au luat legătura cu autorităţile locale şi sunt pregătiţi să ofere asistenţă consulară.

”Aşteptăm să vedem dacă după continuarea procedurilor de descarcerare o să fie cumva şi vreo victimă din punctul nostru de vedere. Până acum, aşa cum am mai spus, nu există niciun fel de informaţie în legătură cu faptul că unii cetăţeni români ar putea fi implicaţi în acest tragic accident”, a adăugat Meleşcanu.

UPDATE 12.20 Bilanţul victimelor decedate a crescut la patru persoane, alte cinci fiind în stare gravă. 

UPDATE 12:05 Bilanţul accidentului feroviar produs, joi, în apropierea oraşului italian Milano a ajuns la cel puţin trei morţi şi peste o sută de răniţi, dintre care cinci se află în stare gravă, informează cotidianul La Repubblica.

Majoritatea persoanelor rănite au fost transportate la Spitalul Municipal din Monza.

Accidentul feroviar a avut loc la ora locală 7 (8, ora României).

La locul accidentului au ajuns mai multe ambulanţe şi echipe de descarcerare.

Trenul efectua o cursă între oraşele Milano şi Cremona. Autorităţile locale au anunţat întârzieri ale trenurilor pe această rută.

Compania feroviară Ferrovie dello Stato a anunţat că trenul regional a deraiat la gara Pioltello Limito, situată la aproximativ 40 de kilometri de Milano.

Ministerul Afacerilor Externe a precizat, joi, că la nivelul oficiului consular nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară, adăugând că acesta monitorizează cu prioritate situaţia, potrivit unui comunicat de presă.

„Consulatul General al României la Milano are în atenţie accidentul feroviar produs în dimineaţa zilei de 25 ianuarie 2018. Oficiul consular a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre victime. Până în prezent, la nivelul oficiului consular nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară cu privire la acest accident. Consulatul General al României la Milano monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări”, se arată în documentul citat.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Milano: +39 02.40098088; +39 02.40074018, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular +39 366.108.1444.

Cel puţin două persoane au murit şi alte zece au fost rănite după ce un tren a deraiat, joi dimineaţa, în apropierea oraşului italian Milano, informează BBC News Online. Accidentul feroviar a avut loc la ora locală 7 (8, ora României). Potrivit cotidianului La Stampa, alte zece persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. La locul accidentului au ajuns mai multe ambulanţe şi echipe de descarcerare. Trenul efectua o cursă între oraşele Milano şi Cremona. Autorităţile locale au anunţat întârzieri ale trenurilor pe această rută.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici