Oficial chinez: Cooperarea este singura direcţie corectă pentru relaţiile comerciale dintre Statele Unite şi China

Gao Feng, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez al Comerţului, a declarat, joi, că singura ”direcţie corectă” pentru relaţiile comerciale sino-americane o reprezintă cooperarea, în contextul în care tensiunile dintre cele două mari economii s-au intensificat, informează site-ul Reuters.

201 afișări
Imaginea articolului Oficial chinez: Cooperarea este singura direcţie corectă pentru relaţiile comerciale dintre Statele Unite şi China

Oficial chinez: Cooperarea este singura direcţie corectă pentru relaţiile comerciale dintre Statele Unite şi China

Declaraţiile purtătorului de cuvânt ale Ministerului de Comerţ de la Beijing, făcute în cadrul unei conferinţe de presă, vin în contextul în care Statele Unite au precizat că urmăresc contracararea protecţionismului Chinei. Feng a subliniat rolul important pe care trebuie să îl joace cooperarea în relaţiile dintre China şi Statele Unite.

Cu ocazia Forumului Economic de la Davos, Wilbur Ross, secreatarul american al Comerţului, a declarat că Statele Unite nu declanşează conflicte comerciale, ci încearcă să egalizeze situaţiile în comerţul internaţional şi să contracareze protecţionismul chinez, inclusiv "ameninţările directe" în domeniul tehnologiei.

”Chinezii au avut de ceva timp o abordare superbă în discursurile pe tema comerţului liber şi la fel de superbă în comportamentul puternic protectionist. Următorul domeniu de provocări este reprezentat de ambiţiile Chinei în domeniul tehnologiei. Este vorba de ameninţări directe. Sunt ameninţări directe aplicate prin transferuri de tehnologie, prin lipsă de respect pentru drepturi de proprietate intelectuală, prin spionaj comercial, prin tot felul de lucruri rele. Nu este vorba doar de creşterea excesivă a capacităţilor în domeniile industriale istorice”, a subliniat Ross.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici