Actorii ruşi de la Teatrul Bolşoi pleacă în China, în primul turneu internaţional după pandemie

Baletul Bolşoi din Moscova revine săptămâna viitoare în turneele internaţionale cu o deplasare la Beijing. Trupa din Rusia nu a mai făcut deplăsări în străinătate din cauza războiului din Ucraina şi a pandemiei.

125 afișări
Imaginea articolului Actorii ruşi de la Teatrul Bolşoi pleacă în China, în primul turneu internaţional după pandemie

Dansatorii ruşi speră că deplasarea în China să consemneze revenirea pe scena mondială a trupei celebre. Trupa a făcut turnee în întreaga lume chiar şi în cele mai tensionate zile ale Războiului Rece.

„Nu cred că este un secret faptul că una dintre puţinele ţări care ne sprijină şi continuă să coopereze cu noi este China. Cred că vom juca din nou (în Occident), iar alţii vor veni în (Rusia) pentru a juca. Este necesar şi nepreţuit", a declarat directorul artistic al baletului, Makhar Vaziev, într-un interviu acordat Reuters.

Teatrul, fondat în 1776 de împărăteasa Ecaterina cea Mare, va prezenta fragmente din unele dintre cele mai cunoscute spectacole de balet ale sale în două reprezentaţii de gală la Beijing. Va urma o punere în scenă de trei zile a baletului „Don Quijote". Aproximativ 300 de costume şi decoruri au fost trimise în China.

După spectacolele din China, trupa de balet se va deplasa în Belarus, în noiembrie, şi în Oman, în ianuarie 2024.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici