Aderarea la NATO: Viktor Orban, singurul care mai stă în calea Suediei, va fi abordat la Bruxelles

Prim-ministrul suedez Ulf Kristersson a anunţat că vrea să se întâlnească săptămâna viitoare la Bruxelles cu omologul său maghiar Viktor Orban pentru a discuta despre integrarea Suediei.

315 afișări
Imaginea articolului Aderarea la NATO: Viktor Orban, singurul care mai stă în calea Suediei, va fi abordat la Bruxelles

Aderarea la NATO: Viktor Orban, singurul care mai stă în calea Suediei, va fi abordat la Bruxelles

Într-o scrisoare trimisă lui Orban, Kristersson a spus că ar putea accepta şi invitaţia primită la începutul săptămân privind o întâlnire la Budapesta „la o oră convenabilă pentru amândoi”.

„Sunt de acord cu dumneavoastră că un dialog mai intens între ţările noastre ar fi benefic”, a transmis Kristersson în scrisoare, potrivit Reuters.

Suedia a solicitat aderarea la NATO în 2022, după invadarea Ucrainei de către Rusia, dar cererea sa a fost amânată de Turcia şi Ungaria.

Marţi, Parlamentul Turciei a dat undă verde cererii Suediei, iar preşedintele Tayyip Erdogan este aşteptat să semneze documentul în zilele următoare.

Ungaria va rămâne singurul membru NATO care nu a ratificat aderarea Suediei. Marţi, Orban l-a invitat pe Kristersson la Budapesta pentru a negocia aderarea ţării sale la blocul militar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
suedia,
ungaria,
nato

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici