Administraţia Trump a lansat un proiect de accelerare a dezvoltării unui vaccin anticoronavirus

Administraţia Donald Trump organizează un efort în stilul Proiectului Manhattan pentru reducerea drastică a perioadei necesare dezvoltării unui vaccin anticoronavirus, cu obiectivul de a produce suficiente doze pentru cei mai mulţi americani până la sfârşitul anului, informează agenţia Bloomberg.

1154 afișări
Imaginea articolului Administraţia Trump a lansat un proiect de accelerare a dezvoltării unui vaccin anticoronavirus

Administraţia Trump a lansat un proiect de accelerare a dezvoltării unui vaccin anticoronavirus

Denumit "Operaţiunea vitezei exponenţiale" ("Operation Warp Speed"), programul va funcţiona pe baza colaborării între companii farmaceutice private, agenţii guvernamentale civile şi militare în efortul de a încerca reducerea perioadei dezvoltării unui vaccin cu opt luni, conform unor persoane care au cunoştinţă despre acest proiect.

În cadrul organizării, contribuabilii, nu companiile farmaceutice, vor suporta cea mai mare parte a riscurilor financiare ale unui eşec.

Obiectivul proiectului este să fie disponibile 300 de milioane de doze de vaccin până în ianuarie, potrivit unui oficial din cadrul Administraţiei de la Washington. Nu există niciun precedent pentru dezvoltarea atât de rapidă a unui vaccin.

Principalii consilieri medicali ai preşedintelui Donald Trump, coordonaţi de Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase, au transmis în mod repetat că un vaccin anticoronavirus nu va putea fi disponibil într-o perioadă mai scurtă de 12-18 luni. Până atunci, linia politică a Casei Albe prevede menţinerea unor măsuri de distanţare socială cu efecte economice negative, chiar dacă în SUA vor fi reluate activităţi mai normale în societate şi în domeniul afacerilor.

Luna trecută, Donald Trump i-a cerut secretarului Sănătăţii şi Serviciilor Umane, Alex Azar, să accelereze dezvoltarea unui vaccin, iar oficiali din cadrul Administraţiei de la Washington discută despre acest plan de trei-patru săptămâni. Michael Caputo, purtătorul de cuvânt al Departamentului Sănătăţii şi Serviciilor Umane, a declarat că preşedintele SUA a refuzat să accepte perioada standard pentru dezvoltarea unui vaccin, încurajând o procedură rapidă.

Planul prevede testarea rapidă pe animale a celor mai promiţătoare vaccinuri experimentale din lume, apoi teste clinice coordonate pe oameni. Vaccinurile care vor genera cele mai mari perspective vor intra în testele la scară largă în acelaşi timp cu lansarea producţiei masive. Proiectul va costa miliarde de dolari.

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, există cel puţin 70 de vaccinuri diferite în curs de a fi dezvoltate de companii farmaceutice ori institute de cercetare. Însă principalele companii nu şi-au unit eforturile în modul în care se va derula proiectul din SUA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
vaccin,
coronavirus

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici