Administraţia Vladimir Putin consideră vulnerabil sistemul antirachetă din România şi avertizează că Rusia deţine o rachetă invincibilă

Elementele antibalistice instalate de Alianţa Nord-Atlantică în România şi Polonia au vulnerabilităţi, a declarat joi după-amiază Serghei Şoigu, ministrul rus al Apărării, după ce preşedintele Vladimir Putin a avertizat că Rusia deţine o rachetă invincibilă.

7407 afișări
Imaginea articolului Administraţia Vladimir Putin consideră vulnerabil sistemul antirachetă din România şi avertizează că Rusia deţine o rachetă invincibilă

Administraţia Vladimir Putin consideră vulnerabil sistemul antirachetă din România şi avertizează că Rusia deţine o rachetă invincibilă

"Se pare că sistemul antirachetă (NATO -n.red.) are vulnerabilităţi", a afirmat Serghei Şoigu, citat de agenţia Interfax.

Vladimir Putin: Rusia va riposta cu o rachetă invincibilă oricărui atac nuclear contra aliaţilor

Un atac nuclear împotriva unui aliat al Moscovei va fi considerat un atac contra Rusiei, a afirmat joi preşedintele Vladimir Putin, avertizând că armata rusă deţine o rachetă de croazieră invincibilă şi va riposta imediat.

"Vom considera orice utilizare a armelor nucleare contra Rusiei sau a aliaţilor ca fiind un atac nuclear împotriva naţiunii noastre. Riposta va fi imediată", a declarat Vladimir Putin într-un discurs rostit joi în Parlamentul de la Moscova.

Liderul de la Kremlin a atras atenţia că armata Rusiei are o rachetă invincibilă, care "poate atinge orice zonă din lume", neputând fi oprită de sistemele antibalistice instalate de Statele Unite în Europa şi Asia.

Administraţia Vladimir Putin a criticat de nenumărate ori iniţiativa SUA de a instala elemente antirachetă, în cadrul NATO, în România şi Polonia, precum şi montarea unui sistem antibalistic în Coreea de Sud. Washingtonul şi NATO susţin că instalaţiile antirachetă din Europa nu sunt îndreptate contra Rusiei, vizând contracararea ameninţărilor balistice din Iran, în timp ce sistemul din Coreea de Sud vizează ameninţarea nord-coreeană. Relaţiile dintre Rusia şi Occident sunt grav afectate de crizele din Ucraina şi Siria.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici