Al Jazeera anunţă că-şi va menţine independenţa editorială în disputa din Golful Persic

Televiziunea qatariotă a transmis că-şi va păstra independenţa editorială, în pofida crizei diplomatice regionale ce a izolat statul din Golful Persic, potrivit directorului general al reţelei de radiodifuziune, citat de Reuters.

354 afișări
Imaginea articolului Al Jazeera anunţă că-şi va menţine independenţa editorială în disputa din Golful Persic

Al Jazeera anunţă că-şi va menţine independenţa editorială în disputa din Golful Persic

Mostefa Souag, directorul general Al Jazeera, a respins acuzaţiile unor puteri arabe potrivit cărora televiziunea qatariotă ar promova ideologii militante.

”Toată această discuţie despre Al Jazeera ce interferează în chestiunile altor state nu are niciun sens. Noi doar informăm”, a afirmat Souag.

Al Jazeera este finanţată de stat şi a fost implicată în disputa cu Arabia Saudită, Emiratele Arabelor Unite, Egipt şi Bahrain ce au sistat luni relaţiile diplomatice şi legăturile de transport cu Qatarul, un centru de putere de investiţii şi furnizor de gaze naturale pe pieţele mondiale.

Înfiinţată în 1996 ca parte a eforturilor statului Qatar de a transforma puterea sa economică în influenţă politică, Al Jazeera a câştigat milioane de spectatori în lumea arabă, oferind dezbateri rareori întâlnite la televiziunile din regiune.

Al Jazeera a provocat suspiciuni în rândul guvernelor arabe din cauza timpului de emisie destinat grupării Stat Islamic în Siria, Libia, dar şi alte state.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici