Al-Qaida se bucură de criza financiară din SUA

Reţeaua al-Qaida urmăreşte cu satisfacţie criza financiară din SUA, considerând-o un rezultat al implicării ţării într-o serie de războaie costisitoare împotriva insurgenţilor islamişti, astfel că membri ai organizaţiei îl susţin pe John McCain în alegeri, relatează Washington Post.

19 afișări
Imaginea articolului Al-Qaida se bucură de criza financiară din SUA

Al-Qaida se bucură de criza financiară din SUA

"Al-Qaida îl va sprijini pe (candidatul republican) John McCain în alegerile" prezidenţiale, precizează un comentariu postat luni pe site-ul grupării al-Hesbah care are legături strânse cu organizaţia teroristă. Gruparea consideră că senatorul republican de Arizona va continua "calea spre eşec a predecesorului său", preşedintele George W. Bush.

Comentariul de pe site este doar unul din multele postate în ultimele zile de talibani sau de membri ai unor grupări afiliate reţelei al-Qaida, care salută criza financiară mondială şi care prevăd declinul Statelor Unite şi al altor puteri occidentale.

Acest lucru "îi va determina în mod deliberat pe americani să voteze cu McCain pentru ca el să-i răzbune împotriva al-Qaida", continuă mesajul, care a fost atribuit unui membru al grupării, Muhammad Haafid.

Anumiţi specialişti susţin că sprijiirea lui John McCain ar putea fi doar o ironie din partea unui grup care se teme mai mult de o eventuală preşedinţie a lui McCain.

Comentariile publicate pe site dau dovadă de o viziune consensuală a grupărilor extremiste, a declarat analist Adam Raisman al Site Intelligence Group, organizaţie care monitorizează site-urile grupărilor islamiste.

Militanţii islamişti s-au referit mai puţin la senatorul de Illinois Barack Obama.

Liderii grupării Hezbollah s-au exprimat, în timpul alegerilor primare, în favoarea lui Obama, dar ulterior l-au criticat pe candidatul democrat pentru discursurile rostite în sprijiniul Israelului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici