Alan Duncan secretarul de stat pentru Afaceri Externe din Marea Britanie: Boris Johnson nu dorea ca referendumul din M.Britanie să fie favorabil Brexitului

Boris Johnson a susţinut campania pro-Brexit numai pentru a fi viitorul Partidului Conservator, afirmă Alan Duncan, secretarul de stat pentru Afaceri Externe din Marea Britanie, citat de site-ul ziarului The Independent.

499 afișări
Imaginea articolului Alan Duncan secretarul de stat pentru Afaceri Externe din Marea Britanie: Boris Johnson nu dorea ca referendumul din M.Britanie să fie favorabil Brexitului

Alan Duncan secretarul de stat pentru Afaceri Externe din Marea Britanie: Boris Johnson nu dorea ca referendumul din M.Britanie să fie favorabil Brexitului

În cadrul unui documentar efectuat de compania de televiziune BBC, secretarul de stat pentru Afaceri Externe din Marea Britanie a afirmat că actualul ministru britanic de Externe nu dorea ca referendumul în privinţa ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană să fie favorabil Brexitului şi a susţinut campania numai pentru a fi considerat "succesorul Torries".

Alan Duncan a fost susţinător al campaniei care propunea rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană.

"Promovând ieşirea, Boris poate fi marele urmaş aparent al viitorului, preferatul activiştilor, dar de fapt ar fi favorabil să nu câştige referendumul pentru că atunci ar fi un haos complet", a afirmat Duncan.

Boris Johnson a fost unul dintre liderii grupului politic care a militat pentru ieşirea Marii Britanii din UE.

Johnson, fost primar al Londrei, a sperat că după referendum va deveni prim-ministru în locul lui David Cameron. Însă pe fondul polemicilor post-referendum, Johnson nu a fost considerat soluţia optimă pentru a deveni prim-ministru, fiind numit ministru de Externe în Cabinetul Theresei May.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici