Premierul ungar Viktor Orban: Referendumul va stabili "cât pot înainta votanţii o sabie" împotriva Bruxellesului

Referendumul care urmează să aibă loc în Ungaria pe tema cotelor de imigranţi va stabili "cât de puternic pot înainta votanţii o sabie" pentru a o folosi în lupta împotriva "birocraţilor de la Bruxelles", a declarat premierul ungar Viktor Orban într-un interviu acordat joi portalului de ştiri Origo.

1535 afișări
Imaginea articolului Premierul ungar Viktor Orban: Referendumul va stabili "cât pot înainta votanţii o sabie" împotriva Bruxellesului

Viktor Orban: Referendumul va stabili "cât pot înainta votanţii o sabie" împotriva Bruxellesului (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Dacă Uniunea Europeană ne impune cotele de imigranţi, acest lucru va avea un impact asupra fiecărei municipalităţi din Ungaria, a spus Orban în cadrul nterviului, potrivit MTI.

"Dacă nu respingem cotele impuse, o familie de imigranţi ajunşi aici prin schema de redistribuire europeană ar putea apărea dintr-o dată la uşa vecinului", a avertizat el.

Orban a spus că referendumul de pe data de 2 octombrie este extrem de imporant pentru viitorul Ungariei, adăugând că "este nevoie de toţi votanţii".

"O singură persoană neinteresată de viitorul ţării sale reprezintă o dezamăgire. Voi fi mulţumit doar dacă 100 la sută din alegători vor participa la referendum" , a mai subliniat Orban.

Guvernul Ungariei menţine "angajamentul deplin" în favoarea Uniunii Europene şi a valorilor acesteia, afirma anterior un oficial de la Budapesta, subliniind că referendumul pe tema cotelor de distribuire a refugiaţilor nu are nicio legătură cu apartenenţa ţării la UE.

"Guvernul Ungariei menţine angajamentul deplin în favoarea Uniunii Europene şi a valorilor acesteia", a declarat luni după-amiază Zoltan Kovacs, purtătorul de cuvânt al Cabinetului condus de Viktor Orban.

"Referendumul din 2 octombrie, privind planul UE de distribuire a refugiaţilor, nu are nicio legătură cu apartenenţa Ungariei la UE, în pofida zvonurilor false privind contrariul", a adăugat Kovacs, citat de agenţia MTI.

"Referendumul este pe tema viitorului continentului şi a cotelor obligatorii de distribuire a refugiaţilor, o decizie luată în mod ilegal care poate avea efecte periculoase. Schema de distribuire a imigranţilor extracomunitari ameninţă Spaţiul Schengen şi s-a demonstrat că, printre imigranţi, în Europa s-au infiltrat terorişti", susţine Kovacs.

"Nimeni nu trebuie să ia decizii în locul Ungariei privind oamenii lângă care trebuie să trăim", a continuat oficialul de la Budapesta, referindu-se la distribuirea extracomunitarilor, insistând că "şantajul politic nu va funcţiona".

"Uniunea Europeană trebuie să abordeze cauzele crizei imigranţilor în ţările de origine, nu să permită aducerea problemei în Europa", a încheiat purtătorul de cuvânt al Guvernului ungar.

Guvernul de dreapta condus de Viktor Orban a luat măsuri dure pentru limitarea afluxului imigranţilor extracomunitari, construind garduri la frontierele cu Serbia şi Croaţia. Budapesta a fost criticată în repetate rânduri de Uniunea Europeană. Recent, ministrul de Externe din Luxemburg, Jean Asselborn, a denunţat politicile Budapestei privind migraţia, libertatea presei şi independenţa justiţiei, pledând pentru excluderea Ungariei, cel puţin temporar, din Uniunea Europeană.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici