Alegeri anticipate în Slovacia: Scrutinul legislativ a început

Secţiile de vot s-au deschis în Slovacia sâmbătă, la ora 7.00 (8.00, ora României), pentru alegerile legislative anticipate, care ar urma să fie câştigate de opoziţia social-democrată în faţa coaliţiei de centru-dreapta aflată la putere.

99 afișări
Imaginea articolului Alegeri anticipate în Slovacia: Scrutinul legislativ a început

Alegeri anticipate în Slovacia: Scrutinul legislativ a început (Imagine: Arhiva Mediafax foto/AFP)

Social-democraţii (Smer-SD) fostului premier Robert Fico erau creditaţi în ultimele sondaje cu 39,7 la sută din intenţiile de vot, ceea ce le-ar aduce 75 de deputaţi din totalul de 150, cu un mandat mai puţin decât au nevoie pentru a deţine majoritatea absolută.

Ei vor devansa net Partidul Creştin-Democrat (KDH), membru al coaliţiei de la putere, creditat cu 10,4 la sută din voturi, adică 20 de mandate.

Formaţiunea de dreapta SKDU-DS, membră a actualei coaliţii, nu ar urma să obţină decât 5,1 la sută din voturi, în timp ce la alegerile din 2010 obţinuse 15 procente.

Ceilalţi doi aliaţi ai săi din Guvernul de coaliţie condus de premierul Iveta Radicova, liberalii de la SaS (Libertate şi Solidaritate) şi Most-Hid, o formaţiune care se bazează pe minoritatea maghiară din Slovacia, se situează cu puţin peste pragul de eligibilitate de 5 la sută.

Secţiile de vot vor rămâne deschise între orele 7.00-22.00 (8.00-23.00, ora României). Primele proiecţii ale rezultatelor pornind de la un sondaj realizat la ieşirea de la urne ar urma să fie comunicate imediat după închiderea secţiilor de vot. Primele rezultate oficiale parţiale vor fi cunoscute în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici