ALEGERI PREZIDENŢIALE ÎN VENEZUELA: Hugo Chavez are cinci contracandidaţi

Birourile de vot s-au deschis duminică la ora locală 06.00 (13.30 ora României) în Venezuela pentru un scrutin prezidenţial în care se confruntă şase candidaţi, între care preşedintele în exerciţiu Hugo Chavez şi fostul guvernator învestit de opoziţie, Henrique Capriles Radonski.

221 afișări
Imaginea articolului ALEGERI PREZIDENŢIALE ÎN VENEZUELA: Hugo Chavez are cinci contracandidaţi

ALEGERI PREZIDENŢIALE ÎN VENEZUELA: Hugo Chavez are cinci contracandidaţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Încă de la deschiderea urnelor au început să se formeze cozi de aşteptare în faţa celor 13.800 de birouri de vot din ţară, au constatat jurnaliştii AFP la Caracas.

Scrutinul se va desfăşura până la ora 18.00 dar birourile vor rămâne deschise atât timp cât vor exista alegători care vor dori să voteze. Circa 139.000 de militari au fost mobilizaţi pe tot teritoriul pentru a garanta securitatea scrutinului.

Înainte de răsăritul soarelui, susţinătorii preşedintelui în exerciţiu au sunat din goarne aproape peste tot în capitală pentru a invita alegătorii să meargă la urne cât mai devreme posibil, pentru ca victoria să fie obţinută "înaintea prânzului", aşa cum a cerut Chavez la ultimul miting electoral.

Aproape 19 milioane de venezueleni sunt chemaţi la urne duminică pentru a-i departaja pe preşedintele Hugo Chavez, în vârstă de 58 de ani, aflat la putere din 1999, şi fostul guvernator învestit de circa 30 de partide de opoziţie, Henrique Capriles Radonski, în vârstă de 40 de ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici