Venezuela îşi închide frontierele înaintea alegerilor prezidenţiale

Venezuela şi-a închis, sâmbătă, frontierele pentru "persoane şi vehicule", ca măsură de securitate înaintea scrutinului prezidenţial de duminică, a anunţat ministrul de Interne Tareck El Aissami pe contul său de Twitter.

176 afișări
Imaginea articolului Venezuela îşi închide frontierele înaintea alegerilor prezidenţiale

Venezuela îşi închide frontierele înaintea alegerilor prezidenţiale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ţara a decis "restricţionarea (circulaţiei) persoanelor şi vehiculelor la frontierele Venezuelei începând de astăzi (sâmbătă), ora 12.00, şi până duminică, ora 23.59", a precizat ministrul.

Măsura va fi pusă în aplicare de armată la frontierele cu Brazilia, Columbia şi Guyana. De oobicei Venezuela recurge la această măsură în timpul alegerilor.

Tot ca măsură de securitate, civilii nu pot purta arme de vineri după-amiază pînă luni după-amiază, perioadă în care este interzisă şi vânzarea băuturilor alcoolice. Poliţiştii au fost consemnaţi în cazărmi şi plasaţi sub autoritatea armatei.

În plus, "sunt interzise reuniunile politice care pot afecta procesul electoral", a anunţat, sâmbătă, pe contul său de Twitter ministrul Apărării Henry Rangel Silva.

Aproximativ 139.000 de militari sunt mobilizaţi pentru a garanta securitatea scrutinului, la care favorit este preşedintele în exerciţiu Hugo Chavez, chiar dacă adversarul său, Henrique Capriles Radonski, a redus diferenţa în sondaje pe finalul campaniei. 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici