Alegeri prezidenţiale SUA. Aduc şi armele la vot. Starea de incertitudine faţă de cine ar putea deveni preşedinte creşte tensiunile în SUA

În America, violenţele sunt aşteptate să izbucnească în ziua alegerilor şi chiar şi după aceea. Chiar dacă peste 90 de milioane de americani au votat anticipat, alte zeci de milioane sunt aşteptate la urne în câteva ore.

3197 afișări
Imaginea articolului Alegeri prezidenţiale SUA. Aduc şi armele la vot. Starea de incertitudine faţă de cine ar putea deveni preşedinte creşte tensiunile în SUA

Alegeri prezidenţiale SUA. Aduc şi armele la vot. Starea de incertitudine faţă de cine ar putea deveni preşedinte creşte tensiunile în SUA

 
Starea de incertitudine faţă de cine ar putea deveni preşedintele SUA este fără precedent. Rămâne Trump sau ajunge Biden preşedinte? Totul depinde de votul din statele decisive, de votul anticipat sau de o posibilă decizie a Curţii Supreme?
 
Miliţiile, grupările extremiste şi paramilitare deja au început să-şi facă simţită prezenţa pe străzi şi în jurul secţiilor de votare.
 
 
VIDEO:
 
„Sunt Laurie Segall, sunt în faţa Michigan State Capitol, în spatele meu sunt bărbaţi înarmaţi, sunt membrii organizaţiei Boogaloo Boys. Ne-am strâns astăzi aici ca să facem apel la oficialii publici şi liderii politici să-şi îndrepte păcatele şi să reformeze metodele...Pentru cineva care n-a auzit. Un Boogaloo Boy, cum l-ai descrie?
 
Mulţi oameni cred că este vorba de un grup, o echipă sau o miliţie, dar este mai mult o mişcare. Oamenii împărtăşesc reciproc idei despre drepturile noastre individuale, despre cum trebuie să punem oamenii înaintea politicii şi să găsim în oameni ceea ce avem în comun.
 
 
 
Şi ideea este că armele vă vor ajuta să menţineţi pacea?
Da.
Pare că există o tensiune în creştere în preajma alegerilor?
Da. 
Ce crezi că se va întâmpla?
Cred că orice s-ar întâmpla, oamenii vor fi răniţi, oameni vor muri”
 
Cinci state dintre care chiar şi cele decisive în alegeri- Pennsylvania, Georgia, Michigan, Wisconsin şi Oregon au risc crescut de violenţă, potrivit unui studiu recent.
 
Grupările armate paramilitare se antrenează în tactici hibride, lupte urbane, ample mişcări de stradă şi violenţe pe fondul creşterii tensiunii politice înainte de alegeri. Sunt organizate ideologic, sunt specializate în tehnici de propagandă şi se viralizează inclusiv prin platformele social media. Twittter, Facebook şi Google au anunţat deja că vor supraveghea activităţile Antifa, White Supremacists, Black Lives Matter, Proud Boys şi QAnon. Să ştii că Statele Unite au pe teritoriul lor peste 80 de asemenea miliţii armate active, împărţite ideologic.
 
Multe dintre ele au fost deja clasificate la terorism domestic de către structurile de aplicare a legii.
 
HĂRŢI MILIŢII SUA
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici