ALEGERILE din Austria | Sebastian Kurz: Negocierile pentru formarea guvernului ar trebui să se încheie în maximum 60 de zile

Sebastian Kurz, liderul Partidului Popular (OVP, centru-dreapta) şi cel mai probabil viitorul cancelar al Austriei, a declarat duminică faptul că discuţiile pentru formarea guvernului ar trebui să se încheie în maximum 60 de zile, relatează site-ul agenţiei Reuters.

419 afișări
Imaginea articolului ALEGERILE din Austria | Sebastian Kurz: Negocierile pentru formarea guvernului ar trebui să se încheie în maximum 60 de zile

ALEGERILE din Austria | Sebastian Kurz: Negocierile pentru formarea guvernului ar trebui să se încheie în maximum 60 de zile

Vineri, preşedintele Austriei, Alexander Van der Bellen, l-a mandatat pe Sebastian Kurz, al cărui partid s-a clasat pe primul loc în alegerile parlamentare (31,5% dintre voturi), să formeze noul guvern de la Viena.

"Austrienii aşteaptă formarea rapidă a unui guvern puternic şi stabil care să preia sarcinile. Asta înseamnă că negocierile ar trebuie să se încheie în mai puţin de 60 de zile", a spus Kurz într-un interviu pentru cotidianul Kronen Zeitung.

Kurz, în vârstă de 31 de ani, a indicat recent că ar putea forma o majoritate parlamentară cu Partidul Libertăţii (FPO), formaţiune eurosceptică de extrema dreaptă care a obţinut aproximativ 27% dintre voturi. Cealaltă variantă pentru o majoritate este Partidul Social Democrat (SPO), condus de către actualul cancelar Christian Kern.

"Într-o conversaţie cu Heinz-Christian Strache (n.a. - liderul formaţiunii FPO), mi-a lăsat impresia că are o dorinţă puternică de a obţine schimbarea şi unitatea creativă. Dar mai întâi vreau să închei discuţiile cu partidele, duminică, apoi să încep negocierile pentru un partener de coaliţie", a mai spus Sebastian Kurz.

Sebastian Kurz a urcat rapid pe scara politică austriacă, intrând în guvern în 2013 ca ministru de Externe, la doar trei luni după ce fusese ales în Parlament. Kurz s-a poziţionat ca un sceptic fervent al extinderii proiectului european şi nu s-a temut să critice eşecul UE după ce Marea Britanie a votat în favoarea Brexit.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici