ALEGERILE PREZIDENŢIALE din SUA - Anders Fogh Rasmussen: Relaţia NATO-SUA, la fel de puternică, indiferent cine câştigă alegerile

Statele Unite vor avea în continuare legături foarte puternice cu Europa în domeniul securităţii, indiferent de rezultatul alegerilor prezidenţiale americane de marţi, a apreciat secretarul general al NATO Anders Fogh Rasmussen.

113 afișări
Imaginea articolului ALEGERILE PREZIDENŢIALE din SUA - Anders Fogh Rasmussen: Relaţia NATO-SUA, la fel de puternică, indiferent cine câştigă alegerile

Anders Fogh Rasmussen (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Indiferent cine va învinge, sunt sigur că Statele Unite vor rămâne angajate foarte puternic în relaţia transatlantică", a declarat Rasmusen, într-o conferinţă de presă la Bruxelles. NATO "va rămâne un pilon" al acestei Alianţe. a adăugat el.

Anunţând că aşteaptă rezultatul alegerilor cu "acelaşi entuziasm" ca toată lumea, Rasmussen a calificat ca "excelentă" cooperarea dintre NATO şi Barack Obama, după învestirea acestuia în ianuarie 2009.

Problemele legate de apărare nu au ocupat un loc important în campania candidaţilor democrat şi republican. Aceştia şi-au exprimat poziţiile contrare cu privire la bugetul alocat forţelor armate, după un deceniu de creştere a fondurilor aocate Pentagonului. Barack Obama intenţionează să stabilească bugetul la 2,9% din PIB în cursursul următorilor zece ani, în timp ce Mitt Romney vrea să îl aducă la 4%, în pofida încheierii conflictelor din Irak şi Afganistan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici