Aleksander Kwasniewski ar fi următorul secretar general al NATO

Fostul preşedinte polonez Aleksander Kwasniewski ar putea ocupa funcţia de secretar general al Alianţei Nord-Atlantice, dar un anunţ oficial în acest sens urmează a fi făcut la summitul NATO din primăvara lui 2009, relatează Radio Polonia, în pagina electronică.

15 afișări
Imaginea articolului Aleksander Kwasniewski ar fi următorul secretar general al NATO

Fostul preşedinte polonez Aleksander Kwasniewski ar fi următorul secretar general al NATO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Aş accepta bucuros o asemenea poziţie internaţională", a declarat Kwasniewski.

Actualul secretar general al NATO, olandezul Jaap de Hoop Scheffer, a iniţiat discuţiile în vederea numirii succesorului său, acestea urmând a fi continuate la reuniunea miniştrilor de Externe ai Alianţei. Anunţul oficial va fi făcut însă la summitul NATO din aprilie 2009.

Kwasniewski a adăugat că există şanse ca un polonez să se numere printre candidaţii pentru o astfel de poziţie în cadrul NATO, iar el îl va susţine ca şi alţi polonezi să fie luaţi în considerare pentru o astfel de poziţie.

"În structurile europene, avem şanse la patru funcţii: preşedintele UE, şeful Comisiei Europene, ministrul de Externe al UE şi secretarul general al NATO", a precizat fostul preşedinte. "Ar fi un mare succes dacă Polonia ar primi aceste posturi", a adăugat el.

Kwasniewski a declarat, de asemenea, că nu are ambiţii personale, dar cu siguranţă nu va spune "nu" dacă i se va oferi şansa de a reprezenta Polonia la NATO.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici