ALERTĂ de securitate la Geneva. Patru suspecţi de la atentatele din Paris sunt cautaţi în Elveţia

Oficiali de la Geneva au anunţat joi că au ridicat nivelul alertei şi caută patru suspecţi, identificaţi de către autorităţile federale elveţiene, în legătură cu atacurile teroriste comise pe 13 noiembrie la Paris, relatează Reuters în pagina electronică.

2116 afișări
Imaginea articolului ALERTĂ de securitate la Geneva. Patru suspecţi de la atentatele din Paris sunt cautaţi în Elveţia

Geneva ridică nivelul alertei de securitate şi caută patru suspecţi

”Poliţia din Geneva a ridicat nivelul vigilenţei şi a sporit numărul de agenţi de poliţie pe teren, în baza acestei informaţii", a anunţat Departamentul pentru Securitate al Genevei într-un comunicat.

Un agent de securitate de la sediul ONU în Geneva a declarat pentru Reuters că autorităţile elveţiene caută "patru tipi" despre care crede că se află în zonă.

Agenţi de securitate ONU au fost postaţi - înarmaţi cu mitraliere de tip PM5 - la puncte de acces pentru automobile în complexul tentacular, o măsură "neobişnuită", comentează Reuters.

Operaţiuni erau în desfăşuarere în vederea "localizării şi arestării acestor indivizi", se arată în comunicat, potrivit BBC.

Statul Islamic (SI) a revendicat atacurile de pe 13 noiembrie de la Paris, soldate cu 130 de morţi.

Ancheta s-a extins în mai multe state europene, în care este căutat unul dintre presupuşii autori - Salah Abdeslam - şi după ce autorităţile au descoperit că alţii au ajuns în Franţa dându-se drept refugiaţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici