Ambasadorul României în Rusia, apel pe Facebook după explozia din Sankt Petesburg

Ambasadorul României în Federaţia Rusă, Vasile Soare, a făcut luni un apel, pe pagina sa de Facebook, după explozia de la metroul din Sankt Petesburg, transmiţând că, în situaţia în care sunt români implicaţi în incident, să îl contacteze personal, sau să ia legătura cu ambasada.

2860 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul României în Rusia, apel pe Facebook după explozia din Sankt Petesburg

Ambasadorul României în Rusia, apel pe Facebook după explozia din Sankt Petesburg (Imagine: Twitter)

"Sper că sunteţi bine, voi, românii din Sankt Petersburg şi nu a fost nimeni în acel tren şi nici în staţiile de metrou. Dacă Doamne fereşte de ceva, anuntaţi Ambasada-pe mine personal, Consulatul din Sankt Petesburg. Rog să urmăriti ce s-a întamplat şi eventuale evoluţii", a scris ambasadorul Vasile Soare pe pagina sa de Facebook, la scurt timp după explozie.

La ora transmiterii acestei ştiri, niciun cetăţean român nu a cerut asistenţă consulară din partea Ambasadei României în Federaţia Rusă.

MAE se află în permanentă comunicare cu autorităţile ruse pentru a afla dacă printre victimele exploziei se află şi cetăţeni români.

Cel puţin zece persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite în urma exploziei produse luni la metroul din Sankt-Petersburg, conform un oficial din cadrul Primăriei oraşului, citat de site-ul agenţiei Sputnik.

Explozia a avut loc într-un tren de metrou care se deplasa între staţiile Institutul Tehnologic şi Sennaia Ploşcead, a anunţat Comisia rusă pentru Combaterea Terorismului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici