Ambasadorul SUA la NATO vrea Rusia în Alianţă

Reprezentantul permanent al Statelor Unite la NATO a declarat, luni, că ar vrea să vadă Rusia în calitate de stat membru al Organizaţiei Nord-Atlantice.

25 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul SUA la NATO vrea Rusia în Alianţă

Ambasadorul SUA la NATO vrea Rusia în Alianţă (Imagine: en.rian.ru)

"Vorbind în calitate de mamă şi strateg şi student şi prieten de o viaţă al poporului rus, aş vrea să trăiesc într-o lume în care Rusia să vrea să devină membru NATO şi în care Rusia să atingă standardele pe care NATO le impune pentru deschidere, democraţie, reformă, stat de drept şi pe care noile state membre trebuie să le îndeplinească", a declarat Victoria Nuland într-un interviu acordat agenţiei ruse RIA Novosti şi săptămânalului Argumenty i Fakty.

Ea a subliniat că aceasta este opinia sa personală, adăugând că fostul preşedinte rus Vladimir Putin a exclus anterior posibilitatea ca Rusia să adere la Alianţa Nord-Atlantică. Nuland a precizat că speră că Rusia va ajunge să valorizeze NATO.

"Cred, aşa cum preşedintele Bush i-a declarat preşedintelui Putin şi tuturor la Bucureşti cu ocazia Consiliului NATO-Rusia, avem multe de făcut pentru ca (oamenii care stau) la mesele din bucătărie din Rusia să înţeleagă mai bine NATO contemporan", a adăugat ea.

Nuland a declarat că Ucraina şi Georgia nu sunt încă pregătite să adere la NATO. Ea a subliniat că vor mai trece câţiva ani până când cele două foste state sovietice vor deveni membre cu drepturi depline ale Alianţei Nord-Atlantice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici