Ameninţare cu bombă la Primăria Toronto şi ultimatum ca primarul Rob Ford să demisioneze

Poliţia din Toronto ancheta luni în legătură cu un e-mail în care se ameninţa cu detonarea unei bombe în sediul primăriei oraşului, în cazul în care Rob Ford, primarul localităţii - care are probleme cu consmul de alcool şi droguri -, nu demisionează.

122 afișări
Imaginea articolului Ameninţare cu bombă la Primăria Toronto şi ultimatum ca primarul Rob Ford să demisioneze

Rob Ford, primarul oraşului Toronto (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rob Ford a prezentat personal, la primărie, e-mailul adresat fratelui său Doug, consilier municipal la Tronto şi unul dintre ultimii susţinători ai primarului în urma scandalurilor care l-au vizat pe Rob Ford din cauza problemelor pe care le are cu dependenţa de alcool şi droguri.

"De când aţi revenit, băieţi, este haos", se araă în e-mail, potrivit lecturii lui Rob Ford, care a precizat că ameninţarea anonimă dă un ultimatum de 24 de ore celor doi fraţi să părăsească primăria. "Bombele sunt deja pregătite", a citit Rob Ford în continuare.

Ofiţerul de poliţie din Toronto David Hopkinson a anunţat că anchetatori se află la primărie şi încearcă să culeagă elemente în legătură cu ameninţarea.

Rob Ford a primit, anterior, ameninţări cu moartea.

Primarul în exerciţiu candidează pentru un nou mandat, în pofida îndemnurilor de a demisiona, din cauza problemelor dezvăluite în toamnă şi recidivei din primăvară.

Difuzarea unei noi înregistrări video compromiţătoare la sfârşitul lui aprilie l-a determinat pe Rob Ford să se retragă temporar din viaţa publică, pentru a urma o cură de dezintoxicare de două luni.

El a revenit la primărie pe 1 iulie şi s-a lansat în campania electorală în vederea scrutinului de la 27 octombrie. Sondajele cele mai recente îl plasează pe poziţia a doua în intenţiile de vot.

Primarul în exerciţiu a fost privat de către Consiliul Municipal Toronto de toate funcţiile executive în noiembrie, după ce acesta a recunoscut că a consumat crack, un derivat puternic al cocainei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici