ANALIZĂ a serviciilor de informaţii din SUA: Separatiştii din Ucraina au doborât avionul malaysian. IPOTEZA Uniunii Europene - VIDEO

Racheta care a doborât joi avionul Malaysia Airlines a fost lansată cel mai probabil de separatişti proruşi din estul Ucrainei, conchide o analiză preliminară clasificată a serviciilor americane de informaţi a declarat un oficial american din domeniul apărării. Ipoteza unui tir de rachetă este puternic privilegiată şi de către Uniunea Europeană (UE), care este totuşi prudentă, aşteptând rezultatele anchetei.

5264 afișări
Imaginea articolului ANALIZĂ a serviciilor de informaţii din SUA: Separatiştii din Ucraina au doborât avionul malaysian. IPOTEZA Uniunii Europene - VIDEO

ANALIZĂ a serviciilor de informaţii din SUA: Separatiştii din Ucraina au doborât avionul malaysian (Imagine: EPA/Mediafax Foto)

Oficialul american a preferat să-şi păstreze anonimatul din cauza caracterului sensibil al acestor informaţii, conform CNN.

Anterior, un oficial american a declarat că Statele Unite au ajuns la concluzia că avionul malaysian a fost doborât de o rachetă.

UE privilegiază ipoteza doborârii zborului MH17 cu o rachetă, dar rămâne prudentă

"Primele evaluări care au fost făcute, ţinând cont de dispersarea fragmentelor (aeronavei) pe câteva zeci de kilometri, tind să favorizeze mai degrabă ipoteza potrivit căreia acest avion a fost doborât", a declarat un oficial de rang înalt UE. "Ancheta ne-o va spune", a adăugat el.

Atât această catastrofă aeriană, care a provocat moartea celor 298 de persoane de la bordul avionului, cât şi consecinţele ei urmează să fie dezbătute marţi de către miniştrii de Externe ai statelor membre UE, în cadrul reuniunii lunare, a subliniat oficialul citat.

 Ei vor discuta cu şeful diplomaţiei ucrainene Pavlo Klimkin, care va fi prezent la Bruxelles.

Anumite ţări europene ar putea solicita o înăsprire a sancţiunilor impuse Rusiei şi ucrainenilor proruşi, în cazul în care vor ajunge la concluzia că Moscova are vreo responsabilitate în această tragedie.

UE pregăteşte implementarea înăspririi sancţiunilor decisă marţi de către şefii de stat şi de Guvern ai celor 28 ţări din cadrul Uniunii. Experţii urmează să stabilească până la sfârşitul lui iulie care vor fi entităţile ruseşti vizate de aceste măsuri, un proces complex din cauza constrângerilor de ordin juridic în vigoare în Europa.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici