Anders Fogh Rasmussen: NATO nu intenţionează să construiască o bază în Rusia

NATO nu intenţionează să construiască o bază pe teritoriul Rusiei, a declarat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice Anders Fogh Rasmussen, în cadrul unei teleconferinţe cu RIA Novosti, relatează luni agenţia rusă în pagina electronică.

138 afișări
Imaginea articolului Anders Fogh Rasmussen: NATO nu intenţionează să construiască o bază în Rusia

Anders Fogh Rasmussen: NATO nu intenţionează să construiască o bază în Rusia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu transportăm trupe pe teritoriul vostru, nu intenţionăm să amplasăm o bază pe teritoriul Rusiei. Există deja un acord practic (între Moscova şi NATO, n.red.) care ne permite să expediem încărcături nepericuloase (prin Rusia)", a declarat oficialul.

Rusia şi NATO se pregătesc să semneze un acord de transport aerian şi feroviar de mărfuri provenind din Afganistan. Potrivit formulei asupra căreia s-a convenit, materialul vizat (cu caracter civil) trebuie să fie livrat cu avionul către Rusia. În plus, Moscova îşi deschide teritoriul pentru trenurile destinate reexpedierii acestui material către ţările membre NATO.

Aerodromul oraşului rusesc Ulianovsk (Volga) a fost propus pentru a servi drept centru de transbordare.

Această idee este criticată de comuniştii locali care se tem că înfiinţarea unui centru logistic al NATO la Ulianovsk ar putea să provoace creşterea traficului de droguri afgane în Rusia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici