Angela Merkel nu va mai candida la preşedinţia Uniunii Creştin-Democrate (CDU)

Cancelarul german Angela Merkel a anunţat luni că nu va mai candida la preşedinţia formaţiunii Uniunea Creştin-Democrată (CDU), alegerile interne pentru un nou lider urmând să aibă loc pe data de 8 decembrie, relatează presa germană.

1872 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel nu va mai candida la preşedinţia Uniunii Creştin-Democrate (CDU)

BREAKING | Angela Merkel nu va mai candida la preşedinţia Uniunii Creştin-Democrate (CDU)

Anunţul a fost făcut de către cancelarul german în cadrul unei şedinţe de partid, au declarat mai multe surse din cadrul CDU.

Pasul făcut de cancelar este neaşteptat, având în vedere faptul că Merkel a declarat în mai multe rânduri că „poziţia de cancelar şi de lider de partid sunt absolut legate”.

Cel mai probail decizia lui Merkel are legătură cu rezultatul dezamăgitor înregistrat de CDU la scrutinul regional din landul Hessa.

Angela Merkel a preluat funcţia de preşedinte al CDU în anul 2000, devenind unul dintre cei mai longevivi lideri ai formaţiunii.

Conform informaţiilor apărute în presă, Angela Merkel doreşte să îşi păstreze funcţia de cancelar, pe care o ocupă din anul 2005.

După retragerea cancelarului, fostul lider al grupului parlamentar comun CDU/CSU, Friedrich Merz, şi-a anunţat intenţia de a candida pentru preşedinţia CDU. Acesta a declarat că a fost susţinut să ia această decizie de către mai mulţi membrii ai partidului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici