Anglia: Kiwi oprit de la vânzare pentru că era cu 1 mm mai mic decât prevăd regulile UE

Autorităţile de la Bruxelles au interzis unui comerciat de legume să vândă kiwi în Marea Britanie, pentru că regulile UE spun că aceste fructe trebuie să fie cu un milimetru mai mari decât erau ale sale, informează Daily Express.

71 afișări
Imaginea articolului Anglia: Kiwi oprit de la vânzare pentru că era cu 1 mm mai mic decât prevăd regulile UE

Anglia: Kiwi oprit de la vânzare pentru că era cu 1 mm mai mic decât prevăd regulile UE (Imagine: Mediafax Foto)

Vânzătorul Tim Down trebuie să plătească acum 100 de lire sterline pentru a arunca cele 5.000 de fructe în stare perfectă, dar care nu au mărimea şi greutatea conform standardelor impuse de UE.

Inspectorii guvernamentali l-au avertizat pe Down, de 53 de ani, din Bristol, că riscă să fie amendat cu 5.000 de lire şi dacă încearcă să dea fructele fără să ceară bani.

"Într-un moment în care creşte preţul alimentelor pentru familiile britanice este dezgustător că vezi atâta mâncare condamnată pentru un motiv derizoriu", a spus europarlamentarul conservator Syed Kamall.

Acesta a precizat că, în opinia sa, cei mai mulţi ar considera jignitor cazul lui Down care nu a fost lăsat să dea fructele.

Chiar si unii oficiali din Comisia Europeană de la Bruxelles au spus că e timpul să nu mai intervină în acest domeniu.

“Avem regulile acestea despre fructe şi legume de câţiva ani (...) Vrem să scăpăm de ele", a spus purtătorul de cuvânt al comisarului pentru Agricultură, Mariann Fischer Boel.

Down, tatăl a trei copii şi comerciant de peste 25 de ani, a spus că firma condusă de familia sa va suferi pierderi de 1.000 de lire din această cauză.

Legislaţia europeană spune ca fructele kiwi de clasa II trebuie să cântărească cel puţin 62 de grame, dar după o inspecţie de două ore, oficialii au găsit loturi care cântăreau 58 de grame. Cele patru grame corespund cu un milimetru în diametru.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici